İşte Bursaspor’un Denetleme Kurulu raporu!
5 Haziran 2021 tarihinde yapılacak olan Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantımız öncesinde, Denetleme Kurulu tarafından hazırlanan raporlar sitemizde yayınlanmıştır.
Denetleme Kurulu Raporu’nu buradan indirebilirsiniz.
Akıllıca yönetilen kurumun borçlarından en aza yada sıfıra kadar düşürebilir. Yeni gelen yönetim kendi içinde bu borç larla ilgili bir birim olabilir. Yalnız borçları nasıl eritebiliriz yönetimin içinde kendi aralarında bu borçlar la ilgilenen akıllı birileri olabilir. Bir de BURSASPOR a canlı ve akıcı para getiren yollar olabilir. ( Katlı otopark gibi. Kültür park a girerken bilet lerden kesilen cüzzi bir rakam gibi. ) Bunlarıda yönetim ile şehri yönetenlerin bulabileceği şeyler.
Bursaspor’un Bağımsız Kuruluş Tarafından Denetlenmesi Lazım – AŞ vs Olmadığı İçin Yapılmıyor- Ve Bu Rapor Biraz Helvacı Kağıdı Usulü Olsada 800 Milyon Borç Olduğunu Göstermiyor Hatta En Problemli Olan Borç Banka Borcu 82 Milyon TL Artı Konmamış Faiz v 27 Milyon TL Gözüküyor Yani Birileri Balon Şişirmiş ama burada önemli Birşey var Bursaspor TV vardı yani Bursaspor’un Bağımsız Denetleme Kanunlarına Tabi Olması Eğer Bu Kanuna Tabiysek Demek Son Beş Başkan Suç İşledi Bağımsız Denetim Yapmayarak Burada Devlet Bu Durumu İncelemesi Lazım!-
6) Ulusal karasal, uydu ve kablolu televizyon sahibi medya hizmet sağlayıcı şirketler. Aşağıda belirtilen kurumlar ise aşağıda belirtilen kriterlere göre bağımsız denetime tabidir.
1) Sermayesinin en az % 25′i kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına, sendikalara, derneklere, vakıflara, kooperatiflere ve bunların üst kuruluşlarına doğrudan veya dolaylı olarak ait olan şirketlerden aşağıdaki üç ölçütten en az ikisini sağlayanlar.
a) Aktif toplamı 30 milyon ve üstü Türk Lirası.
b) Yıllık net satış hasılatı 40 milyon ve üstü Türk Lirası.
c) Çalışan sayısı 125 ve üstü.
AŞ olmadığından yapılmıyor değil, kendine güveneb yönetim verir parasını denetlettirir kendini.
Muhasebeye giriş. Konu 1 ! Nasıl bilanço bu ya. Alt hesap, ayrıntı hiç bir şey yok
Kısaca bugün biri tüm borcu kapatıyom dese kaça kapanıyor ,onu niye yazmazlar millet anlamasın diye mi.
Üçüncü tabloda verilen liste de birden fazla A.Ş. var.
Neden şirketleşme gereksinimi duyuluyor.
Prosedürler izin veriyorsa dernek statüsünden mevcut şirketlerden birine dahil olunabilir.
Kolay da olur.
Araştırılmalı.
Gerçekleşirse akılcı yönetimle en fazla beş sene içinde halka açılma gelir.