Hocam sen git, hocam sen gel!

Türk futbolu olarak gerek ulusal gerekse kulüpler bazında Uluslararası arenalarda nal topluyoruz ama teknik adam değişikliği istatistiklerinde Avrupa’da ilk sıradayız. Ülkemizi bu alanda Romanya, Sırbistan, Kıbrıs Rum Kesimi ve Arnavutluk takip ediyor.

Avrupa’da hoca deveranında istikrarlı çizgisi ve katı prensipleri ile önde gelen İngiltere’de daha sezon bitmeden kulüplerin 13 teknik adam değişikliğine gitmesi -Bu yıla kadar 10’du- Premier Lig’de kıyamet koptu.

Bizde ise bu işin suyu çıkmış durumdadır!

Mesela; Bursaspor’un da mücadele ettiği TFF 1. Lig geçen sezon 30 hoca değişikliği ile bir rekora imza atmış. Ve bu yıl daha lig bitmeden bu sayı 34’e yükselmiş durumda!

İşin ilginç yanı ise giden 34 antrenörden boşalan o koltuklar, bu sezonda anında elde bavul kenarda bekleyen nöbetçi teknik adamlar tarafından doldurulmuş!

Peki, bu kadar hoca sirkülasyonuna rağmen teknik patronunu değiştiren takımların geçen yıl 38 haftalık maraton sonunda kaderleri değişmiş mi?

Bir bakalım…

MENEMENSPOR…

Sezon startının hemen ertesinde kayyuma kalan İzmir temsilcisini Ümit Karan, Cenk Laleci ve Recep Yazıcı çalıştırmış.

Netice: Küme düştü!

BALIKESİRSPOR…

Sezona Giray Bulak yönetiminde giren Kırmızı Beyazlı kulüpte daha sonra dümene Yusuf Şimşek, İsmet Kamak, Fatih Cerci geçmiş.

Netice: Küme düştü!

KOCAELİSPOR…

Maratona Mustafa Reşit Akçay ile start veren Körfez ekibi sırasıyla teknik adamlar Mehmet Altıparmak ile Fırat Gül’e teslim edilmiş.

Netice: Küme düştü!

Ve BURSASPOR…

Mustafa Er ile başlanan sezon yine Mustafa Er ile noktalanırken, Ali Aköz (1 maç), Özcan Bizati, Fatih Tekke, Tamer Tuna olmak üzere toplamda 6 teknik adam yönetimiyle lig bitirilmiş.

Netice: Küme düştü!

Sonuç olarak Timsah ile birlikte bu 4 kulüp toplamda 17 teknik adam ile lige veda etti…

Dönelim bu sezona… Bursaspor’da maratonun bitmesine 10 etap kala teknik kadro değişikliğine gidildi. Ve yönetim bugüne kadar eşine ender rastlanır bir uygulama ile Bursaspor’u takım içinden aktif futbolcusu Özer Hurmacı’ya emanet etti.

Önceki yıllarda Karagümrük faal oyuncusu ve kaptanı Erkan Zengin’e teknik sorumluluğu da vermiş ancak bu birliktelik uzun sürmemişti.

Teknik Direktör diploması olamayan antrenör-futbolcu Hurmacı ilk 3 maçlık görev sürecinde kendine güvenenleri mahcup etmedi.

Dilerim ve umarım arkası gelir…

4 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Başarı için kenetlenmek ve istikrar gerek ! O da bizde çok zayıf durumda…
    Eğer şampiyonluk sezonundaki gibi kenetlenebilirsek tekrar neden olmasın!?

    10
    7
    1. @Eser yorumuna yanıt olarak

      Sevgili Bursaspor’lular egiticinin iyi değil çalıştırın iyi değil yöneticin iyi değil sorarım şu liglerde kaç hoca kaçar dil i ana dil i gibi konuşabiliyor kaç saat eğitim almış hangi kursları nasıl bitirmiş velhasıl bilimsel neler yapılmış yapmış peki bizim ulkemizde genelde spor da belediye ler destekli olunca araya siyasi ler girip he4sey es dost tanıdık ile yürüyor sonra neden Hırvatistan a yeniliyoruz yahu Kuntz bu işi bilmiyor oluyor sen TV programlarinda bir pozisyonu kırk krere analiz eder tüm oyunu hakem e yıkar isen kulüpler o kadar borç batağında bunlar konuşulmaz ise mili takimda 4 futbolcun senin Ligi’nde otnuyor ise senin futboluna iddia denen virüs girmiş ise bir bakın bakalım süper lig de kaç şehir takımı var kaçında kendi şehrinden kaç futbolcu oynuyor hani ne oldu süper amatör lig bal lig hepsi ttezgah hepsi oyun kalitesi düşen 1 e sonra 2 ye sonra 3 e sonra bal sonra süper amatör e düzen bubir şehrin iki ilçe takımı maç yapıyor koca koca adamlar birbirine hakem e ağza alınmayacak küfürler sözler peki ortada futbol var mı var 30 yaşın üstünde amatör e dönmüş eski profesyoneller ile iş götürmeye çalışılıyor kimse 17 18 yaşında kaç genç var yedekte var yersen yani futbolumuz da hérsey filmsel olunca maalesef durum bu bir bakın Türkiye de ki takımların amigolari tirbun liderlerinin ekonomik durumlarını lütfen bir incelensin bakalım en basit Bursa dan başlayın ilcelerden merkeze gelin sonra neden burdayiz ortaya çıkar herseý menfeat çıkar olunca durumda bu

  2. Bu sorunun kaynağı teknik direktörlerin yetersiz oluşu değil,yöneticilerin yetersiz oluşudur,takımı emanet edecekleri adamı tam olarak kestiremedikleri gibi kuracakları takımı,alacakları oyuncu profilinide bilmediklerinden yanlış oyuncuları yanlış teknik direktörlere emanet ediyorlar,takımın oyun karakteri ile teknik direktörün oyun karakteri bağdaşmadıysa piyango gibi hadi bakalım onu dene bunu dene,tutana kadar.Tabi bu söylediğim hem oyuncu hem teknik direktörün kaliteli isim olması karşılığında böyle,birde bu kişiler yeteneksiz ise durum daha vahim.Bizim bu sene yaşadığımız durum buna yakın,eğitimini tamamlayamamış kalitesi belli olmayan bir takım ve bunların başında gacia bir teknik ekip,tahsin tam ve ismail ertekin,hayatları boyunca bırakın bursaspor gibi bir takımın hocası olmayı kapısından bile geçmeyecek 2 isim.Türkiyede işler maalesef böyle işliyor,teknik ekip değişikliği zaruri,çünkü yöneticiler başta futboldan anlamıyor,işler ahbap çavuş ilişkisiyle yönetiliyor,yönettikleri para kendi kazandıkları para olmadığı için kaybetmekte bir sorun görmüyorlar hatta genellikle kendileri cukkalıyorlar nasılsa denetleyen,hesap soran yok.

  3. Yalnız, Ali Aköz de büyük Hocaydı haa. Takımın başında sadece 1 maç kaldı, ama Morinyo kadar iz bıraktı.

Bir yorum yazın

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu