Bursaspor nasıl düzlüğe çıkar?
Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, yeşil beyazlı kulübe destek amaçlı başlatılan kampanya ve bundan sonrası yapılması gerekenlerle ilgili görüşünü bugünkü köşesine taşıdı…
Altyapıdan profesyonelliğe geçirilen pırıl pırıl gençler oynadıkları harika futbolla kentimizin sembolünü ayakta tutmaya çalışıyorlar.
Bursaspor ağır bir borç yükü ve kolay düzeltilemeyecek bir mali tabloyla karşı karşıya. Sadece transfer tahtasını açabilmek için 40-50 milyon liralık kaynağa ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Borcun ise yarım milyar lirayı aştığı malumunuz.
Kulübe bugüne kadar en büyük katkıyı hep Büyükşehir Belediyesi yaptı. Büyükşehir Belediyesi her fırsatta Bursaspor’un içine düştüğü açmazdan kurtulabilmesi için devreye girdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın göreve geldiğinden bu yana kulübe sağladığı destek azımsanamaz. Elbette az da olsa BTSO ve iş dünyasından da katkılar var ama bunların yanında Büyükşehir Belediyesi Bursaspor’u sahiplenme konusunda hep öndeydi.
Kulüp şimdi 2021 sezonu için hatıra kombinesi çıkardı. Önceki gün onun tanıtımı yapıldı. Yine Bursaspor’a en büyük omuz atan kurum Büyükşehir Belediyesi oldu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 5016 hatıra kombinesi alarak ilk sıraya adını yazdırdı. Bu da yarım milyon liralık bir destek demek. Ardından yaklaşık 200 bin liralık katkıyla BTSO, 100’er bin liralık katkıyla da Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer belediyeleri geliyor.
Kulüp yöneticilerinin de en az Büyükşehir Belediyesi kadar hatıra kombinesi aldığını görüyoruz.
Kampanyaya taraftarın da katkı koyması şart. Bursaspor’un sportif başarısı sürerse kampanyaya ilginin artacağını düşünüyoruz.
Bursaspor’u kalıcı gelirlere kavuşturmak gerekiyor. Kulübe gelir amaçlı yerel yönetimlerimizin tahsis ettiği mülklerin ‘satılamaz’ kaydıyla devrine ihtiyaç var. Sıkışan her yönetici verilen arazi ve gayrimenkulleri satarak günü kurtarmaya çalışıyor ama kulübün bu yöntemle her geçen gün daha ağır bir borç yüküyle karşı karşıya kaldığı da ortada.
Bize göre Bursaspor’u düzlüğe çıkarmak için, dışarıdan müdahalede bulunulamayan, kurumsal, profesyonel bir mali direktöre ihtiyacı var. Her gelenin sistemi allak bullak ettiği bir mali yönetimle bu işin içinden çıkılacağına ihtimal vermiyoruz.
Yoksa, her sıkışıldığında kapısı çalınan kurumlar yine merkezdeki ilçe belediyelerimiz ve Büyükşehir Belediyesi olacaktır.
Yazıvıdan sonra gelenler oldukça bursaspor batar,çare şirketleşme,zarar ettiren zararı karışlamazsa,belediye destek olur,ali gelir hortumlar…
Belediyelerin ve Btso’ nun aldığı hatira kombineleri ozer’ in 2.5 milyonluk maaşını bile karşılamıyor…!
Özer kombine alsana kardeşim. Boş konuşma. Kombine al yorum yapma. Kombine alma millete bok at. Önce kendin al.. At resmini buraya.
Katlı otoparkimizi elimizden alanlar da bunlardi unutmayın
MOLOZ DÖKME ALANI..
Üye sayısını en az yüz bin yapmak lazım ki yıllık 30 milyon gibi bir daimi gelir olsun
takımın adını büyükşehir belediye bursaspor olarak değiştirelim nasılolsa stadyumda belediyenin ,alinur aktaş başkan olur dertler biter
”bursaspor nasıl düzlüğe çıkar?”
bu çok bilinmeyenli denklem değil ki.
üstelik aman, aman maliyetli de değil. sadece yolu biraz uzun.
tek yapılması gereken zihniyet değişikliğine gitmek.
yani, günlük ve geçici başarıların peşinden gitmeyi bırakıp, akıl, mantık ve bilimin ışında kurumsallaşma hedefi ile yeniden yapılanmaya gitmek.
bence her şey taraftarda bitiyor.
mesela maçlar seyircili oynanmaya başladığında, 15 günde bir 10 liramıza kıyıp timsah arenanın yolunu tutup orayı doldursak.
oradan küfürleri, hakaretleri, protestoları kaldırsak, gelen tribün kapatma ve para cezalarına son versek, bir müddet sonra,
a- şehrin, kulübün ve stadın marka değeri kendiliğinden yükselecek. arena daha kolay ve değerinde pazarlanacak.
b- kaos ve kargaşanın yerini futbol ortamı alacak.
c- aklı başında insanlar yönetime aday olacaklar.
d- camiada ki görev karmaşası son bulacak.
e- yönetim, teknik adam ve kadro istikrarı sağlanacak.
tüm bunlar bu kadar mı zor Allahaşkına?
bütün mesele, 15 gün… 10 lira sözcükleri. ile timsah arena da ELİMİZE-DİLİMİZE-ÖFKEMİZE sahip çıkma olayı.
ama, bizim o stadı dolduracak sayıda (45 bin) ve bilinçte taraftarımız kaldı mı? işte orası meçhul…
En zor şeyi en kolay şey gibi anlatmışsınız. İnsanları zihniyetinin değiştirmekten bahsediyorsunuz.
Baslik yanlis olmus. Buyuksehir belediyesi olarak duzenlenmesi gerekiyor.
Büyüksehir belediyeyi övme yazısı olmuş. Tahtası açılmamış parasızlıktan elektrikleri kesilen takıma katkıları ortada icazetle seçtirdikleri başkanların vebalini ödeyemiyorlar. Yazıklar olsun
Çok güzel bir siyasi yazı olmuş tebrik ederim gardaş. Akıllanmayız biz.
Bu yöneticilerin hiçbirinin kulübe maddi anlamda bir faydası olduğunu düşünmüyorum
Evet Çok güzel soru bundan
Öncekilerin Varmıdı
#hatiranyeter.org #Bursaspor
Şimdi destek zamanı
Futbolda en büyük gelir “Sportif Başarı” ve bu başarıyı daimi kılacak kulüp kültürü ile sağlanır. Şimdi basit 3 tane örnek verelim; Bursaspor her yıl Avrupa da mücadele eden bir kulüp olsa, akıllı bir yönetim ile reklam gelirleri, kombine gelirleri ve store satışı gelirleri şimdiki gelirlerin minimum 5 katı olur. Yine profesyonel bir yönetim ile stadyum isim hakkı ve ticari alanlardan maksimum fayda sağlanır. Ekstra olarak çeşitli özel turnuvalar düzenlenerek reklam ve gelir resmi müsabakaların olmadığı aylarda bile sağlanır. Bir diğeri transfer etkenleridir; her yıl Avrupada oynayan kulübe gelecek oyuncu 2 milyon tl ye imza atarım der ama bir ayağı çukurda kulübe giderken 3 milyon der. Futbol transfer piyasası böyledir, vitrine çıkmak isteyen oyuncuları vitrin bir kulübün varsa getirebilirsin ancak. Yani kısaca “düşüş düşüşleri, yükselişler yükselişleri getirir” Bugün Bursaspor uefa da son 16 larda 8 lerde oynayan kulüp olsa Ali Akman sözleşmeye ters takla atarak imza atardı. Sonra gider 6 milyon euro ya hollandaya çakardın. Al sana 55 milyon tl. Yani renkdaşlar biz sportif başarı – sportif başarı için gerekli kaynak – kaynak için gerekli sportif başarı çıkmazına girdik. Bu çıkmazdan kurtulmak için bize hepsi zehir gibi akıllı, yurt dışı bağlantıları sağlam ve hepsi ciddi manada zengin bir konsorsiyum gibi yönetim kurulu lazım.
AMERİKAYI KEŞFETMİŞ YAZAR. TEBRİKLER.
Yahu bu kulubün kasasını boşaltıp,malalrına çökenlerden hesap sorun işte o zaman BURSASPOR DÜZLÜĞE ÇIKACAKTIR.
Yapanın yanına yaptığı kar kalan yerde gelişme,ilerleme ve soygun durmaz.İlk önce bu önlenmelidir.
Yine şirketleşme olmalı ve şartları taşıyanların ortak(üye)olduğu geniş tabana yayılmış camia sallansada yıkılmaz.
Recep altepede nerede eski belediye başkanı
Bursaspor Kurumsallaşmadan düzlüğe çıkamaz Anca İbrahim başkan gibi biri çıkar düzlüğe çıkarır O gider Başka Kötü zihniyetli biri gelir Mahfeder gider aynı şuan yaşadığımız gibi KurumsallaşmA=Şirketleşme