Bursaspor davasına Beşiktaş örneği
Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylarla ilgili haklarında dava açılan Bursaspor Kulübü Başkanı, kulübün eski genel müdürü, avukatı ile tribün lideri ve taraftarların da aralarında bulunduğu 42 sanığın yargılanmasına devam edildi. Geçen duruşmaya katılmayan 8 kişinin dinlendiği mahkemede söz alan sanık avukatları, Beşiktaş-Bursaspor maçı öncesi İnönü Stadyumu'nda çıkan olaylarla alakalı yargılanan Beşiktaşlı taraftarların beraat ettiğini belirterek dosyanın istenmesini talep etti.
Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "halkın bir kısmını bir kısmına karşı silahlandırarak öldürmeye tahrik, halk arasında korku ve panik oluşturarak tehdit etmek" suçlarından haklarında dava açılan 42 sanıktan geçen duruşmaya katılmayan 7'si, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. 7 Mayıs 2011'de Bursaspor Beşiktaş maçı öncesi yaşanan olaylarla alakalı yargılanan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, eski Bursaspor Kulübü Genel Müdürü Osman Nuri Biçer, Bursaspor'un hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi Öztürk Yazıcı'nın katılmadığı davanın bu celsesinde konuşan Atatürk Stadyum Müdürü Ahmet Varol Çorapçıgil (52), haklarındaki iddiaları yalanlayarak yazılı savunma yaptı. Müdürün avukatı Gürsel Dede ise, müvekkilinin uzun yıllar basketbol hakemliği yaptığını belirterek, "Müvekkilim şu anda da basketbol 1. liginde şiddet olaylarını engellemek için gözlemcilik yapmaktadır. Müvekkilimin, şahit olarak dinlenen Muzaffer Ulaşlı'nın, 'Ben, görev gereği bu işlerden uzak görünse de Ahmet Varol'un onlarla birlikte hareket ettiğinden eminim' şeklindeki ifadesinden hareketle iddianamede ismi geçmiştir. Müvekkilimin herhangi bir suça yardım ettiğine dair net bir delil yoktur. Beraatini talep ediyoruz" dedi.
"PALAYLA PANZERİN TEKERİNİ KESTİM"
Olay sırasında polis aracına pala ile saldırdığı iddia edilen Mehmet Sakin (19) de hakkındaki iddiaları yalanlayarak, "3 arkadaşımla birlikte Altıparmak'taki Arap Şükrü'ye alkol almaya gidecektik. Bir anda olayların arasında kaldım. O sırada arkadaşlarımı kaybettim. Daha önce bıçaklandığım için yanımda pala diye tabir edilen bıçak taşıyordum. Olay günü ise alkollüydüm. Polis bize vurunca ben de yanımdaki palayla polis aracına vurdum. Panzerin tekerleğini kestim" diye konuştu.
Diğer 5 sanık da haklarındaki iddiaları yalanlayarak suçsuz olduklarını söyledi. "BEŞİKTAŞLI TARAFTARLAR BERAAT ETTİ, BİZİM MÜVEKKİLLERİMİZ AĞIR CEZADA YARGILANIYOR" Sanık avukatlarından Serkan Sılacı ise, 5 Aralık 2010'da İstanbul İnönü Stadı'nda Beşiktaş-Bursaspor maçı öncesi çıkan olaylarla ilgili haklarında İstanbul 7. Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Beşiktaşlı taraftarların beraat ettiğini ifade ederek, "Bizim Bursa'daki davamız ile İstanbul'daki dava benzer mahiyettedir. Bizim müvekkillerimiz ağır cezada yargılanırken, sulh cezada yargılanan Beşiktaşlı taraftarlar ise beraat etmiştir. Bu dosyanın celbini talep ediyoruz" dedi. Mahkeme heyeti, dinlenmeyen tek sanık olan Fatih Hacılar'ın zorla getirilmesine karar verdi. Ayrıca İstanbul'daki taraftarların dosyasının getirilmesi talebini, bunun neticeye bir etkisi olmayacağından reddeden mahkeme heyeti, davayı eksiklerin giderilmesi için erteledi.
Bursa Hakimiyet