Üyeleri geri alın

Yeşil Beyazlı yönetiminin, Yargıtay'ın kararını beklemeden yaptığı olağanüstü genel kurul hamlesinin oluşturduğu belirsizliğe, Av. Yunus Egemenoğlu ve Av. Hakan Öztürk, açıklık getirdi.

 

Ne Sercan, ne Volkan ne de transfer… Bursaspor'da yeni gündem olağanüstü genel kurul. Ve, Yargıtay'dan çıkacak karar. Tabii, en büyük soru işareti de bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceği yönünde. Bursasporlular'ın da kafası karışmış durumda çünkü. Camia Yargıtay'a kilitlenmişken, Bursaspor yönetimi ani bir manevra yapıp olağanüstü genel kurul kararı aldı. Peki, şimdi ne olacak?

 

Bursaspor yönetimi, olağanüstü genel kurul kararı aldı almasına ama, Yargıtay'dan çıkacak olumsuz bir sonuç bu kararı nasıl etkileyecek? Özellikle davacı grup, yönetimin yetkisiz olduğunu ve aldığı tüm kararların geçersiz sayıldığını iddia ediyor. Yönetim ise, doğru bir hamle yaptığını ve genel kurulun Yargıtay'daki davayla ilgilisinin olmadığını öne sürüyor.

 

Bursaspor'da yaşanan bu şok gelişme ve önümüzdeki günlerde yaşanabilecek olası durumları uzmanlarına, yani hukukçulara sorduk. Yeşil Beyazlı kulüpte bir dönem önemli görevler yapan Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi Av. Yunus Egemenoğlu ve Av. Hakan Öztürk, tarafsız bir gözle süreci değerlendirdi.

 

Av. Yunus Egemenoğlu:

 

Ortada kaosa neden olabilecek bir durum söz konusu değil. Bursaspor yönetimi, olağanüstü genel kurul hamlesiyle bence doğru bir karar aldı. Şimdi, Yargıtay'dan çıkacak sonuca da bakmak lazım. Yargıtay, davayı bozarsa bir problem yok. Zaten alınmış bir genel kurul kararı var. Aynen uygulanır. Eğer Yargıtay, davayı onarsa yapılacak iş belli. Zaten alınmış bir genel kurul kararı var. Bu genel kurula, yönetim, yaptığı yeni üyeleri çağırmayıp, davaya neden olan dönemdeki o üyeleri katarak kongresini yapabilir.

 

Av. Hakan Öztürk:

 

Bursaspor yönetimi, mahkemenin verdiği karara uygun davranarak, buna uygun bir genel kurul yapar ise, henüz Yargıtay'daki karar kesinleşmediği ve yönetim de görevde olduğu için, kongreden çıkacak sonuç hukuka uygundur. Bursaspor Kulübü Derneği'nin lehinedir. Çünkü, henüz kesinleşmiş bir karar yok. Yargıtay'dan onama çıkar ise, başka bir süreç başlıyor. O da, Bursaspor yönetiminin başvurusuna göre karar düzeltme aşaması var. Bu da en az 2 ay sürer. Zaten bu dönemde genel kurul yapılacağı ve mahkemenin hükmü yerine getirileceği için kayyuma da gerek kalmayacak. Ancak, Bursaspor yönetiminin, olağanüstü genel kurulu, mahkemenin belirlediği eksiklerini gidererek yerine getirmesi gerekiyor. Bu arada, henüz kesinleşmiş bir karar olmadığı için de yönetim kurulunun aldığı kararlar geçerlidir. Yok sayılmaz.

 

Kaynak:Olay

Bir yorum yazın

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu