Tribünler terörist başını ve kahpe örgütü lanetledi

Olay Medya Yazarı İhsan Aydın, Bursaspor taraftarlarının Belediye Kütahya maçında verdikleri mesajı kaleme aldı.

TFF 3. lig 1. Grup‘ta hafta sonu Bursaspor kendi sahasında komşu vilayet Kütahya‘nın futbol takımı ile karşılaştı.

3-0 galip gelen Bursaspor, Belediye Kütahyaspor‘u rahat kazandığı net bir skorla geçti.

Cumhuriyet Bayramı arefesinde Bursaspor tribünleri Türkiye‘ye bir kez daha görsel şölen sundu. Stadyumu dolduran 43 bine yakın seyirci hem siyasete hem de spor kamuoyuna mesajlar verdi.

Cumhuriyet Bayramı koreografisi de görülmeye değerdi. Büyükşehir Belediyesi maç öncesi bütün koltuklara Türk bayrakları bıraktı. Marşlar çalınmaya başladığında da seyirciler ellerindeki al kırmızı bayraklarla stadyumu bambaşka bir atmosfere bürüdü.

Doğrusu, görmek ve yaşamak gerekirdi. Ekranlara ne kadar getirilebildi bilmiyoruz ama biz basın tribününden o anları büyük bir keyifle gözledik.

Bugünlerde siyasetin gündemi de Türkiye‘de akan kanın durması için 25 yıldır İmralı‘daki bölücü terör örgüt başına yapılan silah bırakma ve örgütü lağvetme çağrısı ile çalkalanmıştı.

Bursaspor seyircisi maç boyu bölücü örgüt başı aleyhine tezahüratla adeta bu çağrıya karşı da siyaset cephesine bir mesaj vermiş oldu.

Tribünler hiç susmadan 90 dakika boyunca terörist başını ve örgütünü de lanetledi.

Burdan şunu çıkardık.

Evet, ülke bu mücadelede on binlerce insanını, güvenlik görevlisini kaybetti. Binlerce şehit verdi. Evlere ateşler düştü. Binlerce yavrumuz babasız, kadınımız eşsiz kaldı.

Ülkemizin gücünü kırmaya dönük ipleri dış güçlerin elinde olan içimizdeki terörist maşaları devlete 40 yıldır silah çekiyorlar. O silahları toprağa gömmeye dönük iyi niyetle yapılmış çağrıya Türkiye henüz hazır değil.

Hele hele, terörist başının tecritinin kaldırılıp, TBMM‘de örgütünü lağvettiğine dönük bir  açıklama yapmaya davet edilmesine hiç hazır görünmüyor.

Biz önceki akşam izlediğimiz Bursa tribünlerinden o mesajı çıkardık.

Demek ki, bu konuda henüz toplumsal bir mutabakat yok. Ülkemize kan kusturan terör örgütünün silah bırakacağına ve kendisini lağvedeceğine de inanılmıyor.

5 Yorum Onay bekleyen 2 yorum var

  1. Sen ne anlatıyon İhsan Aydın
    Bebek katili, onbinlerce masum
    İnsanımızın şehadetinin müsebbibi olan
    Terörist başının serbest kalıp, üstelik
    Mecliste konuşmasına kim evet edilebilir
    Bunu iyi niyetli bir hareket olarak değerlendirenler benim gözümde
    vatan hainidir

    28
  2. TRİBÜNLER HALKTIR, HALK ÜLKEDİR. GEREKLİ MESAJ İLETİLMİŞTİR SANIRIM. BUNAKLARA DUYURULUR. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

    21
  3. Bu ülkenin sahibi bu ülkenin evlatları ve insanlarıdır,iki tane siyasetçinin kararıyla teröristbaşı affedilmez,hele hele meclise asla gelemez,denemeyin sakın.

    17
  4. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti… içimizde kırmızı kan akıyor.
    Kalbimizde yeşil Bursa Bursa diye atıyor.

    Ne mutlu Türkiye’nin Bursalıyım diyene 🇹🇷💚🐊💚

    15

Bir yorum yazın

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu