Müthiş maç Bursaspor Basketbol’un

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 4. haftasında Bursaspor Basketbol, Türk Telekom’u konuk etti.

Yakın geçen ve son bölümü büyük heyecana sahne olan maçtan Bursaspor Basketbol 94-90‘lık skorla galip ayrıldı.

Bu sonuçla birlikte Bursaspor Basketbol 4. maçında 2. galibiyetini elde ederken Türk Telekom ise 4. maçında 2. kez mağlup oldu.

David Michineau ve sonradan ısınan Jaylon Brown Bursaspor’u taşırken, Telekom özellikle boyalı alanı savunamayarak Bursa’dan yenilgiyle ayrıldı. Bursaspor’da Alexandre Gavrilovic sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı, Joshua Sharma ve David Mutaf üçüncü çeyrekte 5 faulle maçı tamamladı.

Oyun geçiş hücumlarıyla başladı ve Telekom’un 5-0’lık serisine Bursaspor 6-0’la karşılık verdi. 4. dakikada Telekom 9-7 öndeyken sayılarının tamamı Kyle Alexander’dan geldi. Periyod sonunda yerli oyuncularından katkı alan Bursaspor ikinci çeyreğe 23-18 önde girdi.

Savunma beşini bulan Telekom 6-1’lik seriyle ikinci periyodun 2. dakikasında 25-24 öne geçti. Bursaspor, Jaylon Brown’ın boş atışları kaçırmasına karşın yakın takibini sürdürdü. Son 30 saniye içinde 5 serbest atış isabeti bulan Bursaspor devreyi 39-35 önde bitirdi.

Üçüncü çeyreğin 4. dakikasında Bursaspor 48-43 öndeyken Joshua Sharma 5 faulle maçı tamamladı, aynı dakikada Jaylon Brown altıncı denemede ilk üçlük isabetini kaydetti. Telekom 7. dakikada Oliver Hanlan’la 56-56 beraberliği sağladı. 9. dakikada Bursaspor 62-56 öndeyken David Mutaf iki kolay düdükle beşinci faulünü aldı. Bursaspor son periyoda 66-58 önde girdi.

Dördüncü çeyreğin ilk hücumunda Bursaspor, Donte Grantham ile farkı çift hanelere (68-58) çıkardı. Taraftarını da arkasına alan Bursaspor 3. dakikada skoru 76-65’e getirdi. 4 dakika kala Melih Tunca çembere gidip farkı 4 sayıya (80-76) çekti. Üç buçuk dakika kala Bursapor’da Berkay Candan da faul hakkını doldurdu. 2 dakika kala eski Bursasporlu Anthony Brown üçlükle Telekom’un 1 sayıya kadar yaklaşmasını (85-84) sağladı. 21 saniye kala David Michineau ile Bursaspor farkı 5 sayıya (91-86) getirdi, karşılaşmayı da 94-90 kazandı.

Bursaspor’da David Michineau 27 sayı – 3 ribaund, Jaylon Brown 18 sayı, Donte Grantham 16 sayı – 7 ribaund – 3 asist, Ömer Utku Al 13 sayı – 3 ribaund, Berkay Candan 12 sayı ile mücadele etti.

Türk Telekom’da Anthony Brown 17 sayı – 4 ribaund, Olivier Hanlan 16 sayı – 4 asist, Melih Tunca 16 sayı, Kyle Alexander 15 sayı – 3 ribaund, Yoan Makoundou 12 sayı – 3 ribaund ile oynadı.

7 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Tebrikler Bursaspor çok iyi mücadele ederek kazanmamız gereken maçları kazandık.
    aslında bu maçtan önce geride kalan 3 maçta Efes ve fb hariç deplasmanda manisayada yenilebilirdik o galibiyet ekstra oldu takım çok iyi mücadele etti.gavrilovic sakat sharma ve pipes istenilen düzeyde değil iyi bir guard ve pivot şart.

  2. Teksas, maraton ve radikal gruplarına sesleniyorum. Bu takım basketbol süper liginde oynuyor. niye maclara gelmiyorsunuz. böyle maclarda niye takımın yaninda yer almıyorsunuz yazıklar olsun size. İstanbulun 3 semt takımı gelse kufur etmeye olay çıkarmaya gelirsiniz ama. Grupların abileri liderleri diğer maçlarada gelmeyin.. takima ve serhan kavuta helal olsun bütçe olarak kendisinin 2 katı bütçeye sahip olan telekomu yendi. böyle devam edersiniz insallah..

Bir yorum yazın

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu