Ali Tandoğan : “Batalla ne alaka?”

Futbolda bütçenin her şey olduğunu belirten Tandoğan, Bursaspor ile yaşadığı şampiyonluğun çok değerli olduğunu belirtti. Eski milli futbolcu Ali Tandoğan, XTG Spor'a açıklamalarda bulundu.

Futbolda bütçenin her şey olduğunu belirten Tandoğan, Bursaspor ile yaşadığı şampiyonluğun çok değerli olduğunu belirtti. Eski milli futbolcu Ali Tandoğan, XTG Spor‘a açıklamalarda bulundu.

Süper Lig’deki şampiyonluk yarışını nasıl değerlendiriyorsunuz? İstanbul kulüpleriyle Anadolu takımları aralarındaki çıta çok mu yükseldi?

Her şey bütçe ile alakalı. Bu işler yurt dışında da aynı oluyor. Liverpool ve Manchester City’nin bütçesi diğer kulüplerin bütçesi ile aynı değil. O yüzden zaten şampiyonluğa oynuyorlar.

Evet biz belki Bursaspor ile şampiyon olduk ama bu biraz o dönemki kadro kalitesinin tutulmasıyla alakalı… Bu her zaman olmuyor… Bu bütçe aralıkları diğer kulüplerle yakınlaşmayı uzaklaştırabiliyor.

Bursaspor ile şampiyonluk yaşadınız. Son maçta Fenerbahçe’nin Trabzonspor’a karşı puan kaybını bekliyor muydunuz?

Umut her zaman önemlidir. Biz çok inanmıştık. Allah’a şükürler olsun. Trabzonlu kardeşlerimiz de o dönemlerde çok mücadele edenler oldu. Tabi Fenerbahçe çok gol kaçırdı ama işin sonunda gülen biz olduk. O an sahanın içindeyken bir tane menajerimiz vardı. O ve Ertuğrul Hoca’nın telefondan dinlerken bağırışlarını hala unutamıyorum. O anda Allah’a şükür şampiyonluğumuzu ilan ettik.

Şu an takım arkadaşınız Pablo Martin Batalla, Bursaspor’u çalıştırıyor. Yeniden bir geri dönüş sinyali var. Biliyorsunuz Bursaspor ekonomik olarak çok zor günler yaşadı. Bursaspor için neler söylemek istersiniz? Sizce Batalla Bursaspor’u Süper Lig’e çıkarabilir mi?

Tabii uzun bir periyot lazım. Çok kaliteli bir kadro verdiler ona. PTT liginde oynayan oyuncuları, 3 ligde oynayan bir kadroya getirmeniz demek yani Fenerbahçe’den bir oyuncu alıyorsunuz ikinci ligde oynatıyorsunuz. Zaten kalitesiz kadroyla bir yere gelmek çok zor. Hani Elinizde en az 4-5 tane işi bilen, gol ayakları iyi, o işi çözebilen yapı olduğu zaman sizin hocalığınız bir yerden sonra bitiyor.

Batalla yabancı bir hoca olarak geldi. Bursa Nilüfer’i de çalıştırdı. Bu sizce doğru bir proje mi? Yoksa daha yerli bir isimle devam edilebilir miydi?

Ben o tip şeylere yorum yapmak istemem. O da bizim bir arkadaşımız kardeşimiz. Onlar o şekilde yürümek istemişler. Bana sorarsan doğru bir proje değil. Oraya emek veren birçok hoca var, oyuncu var ama onlar o şekilde takdir etmişler. Belki de bir projeydi daha önceden bir planlamaydı. Çünkü Batalla ne alaka yani?

Bazen kızıyorum. Yabancı oyuncular Türkiye’de o kadar büyük değer görüyorlar ki.. Yurt dışında oynayan oyuncular arasında bizden bir tek isim Avrupa’da görev aldı. Nuri.. O da Dortmund’da yetiştiği içindir. Yoksa Türkiye’de yurt dışında oynayan oyunculara çok aşırı değer verildiğini düşünmüyorum.

 

Kaynak
XTG Spor

23 Yorum Onay bekleyen 1 yorum var

    1. @Romantik16 yorumuna yanıt olarak

      batalla nın ne alaka olduğunu tribünlere bakıp anlayabilirsen paraya tapmamış kimsenin karısına asılmamış efsane gibi efsanemiz o bizim

    2. @Romantik16 yorumuna yanıt olarak

      Ali severdim seni ali boş bir açıklama. Paraya tapmasaydında elini taşın altına koyup gelmek isteseydin şimdi başarı gelince kıskandın Pablo bir efsanedir sen ? Şampiyonlukta emeği geçen bir futbolcusun saygı duyulası bir futbolcu ama o kadar.

      19
      1
      1. @Emin yorumuna yanıt olarak

        Battala iyi bir hoca mı değil mi onu yakında göreceğiz. Ama kusura bakmayın hiçbirinizde 40 bin kişiyi tribüne çekecek çap yok!!

        41
    1. @Ultras Teksas yorumuna yanıt olarak

      Avrupa’da 1000’lerce yabancı futbolcu üst ve alt liglerde futbol oynuyor akşam Real Madrid’li Venicious kadar koca sezon Türk liglerinde koşmayan futbolcular var Antrenör var ha Çağlar İspanya’da 2 maç oynadı sonra FB’ye kaçtı son sezon Leicesterde yattı yuvarlandı parayı rahatı buldularmı yayılıyorlar onun için Bursasporlu Ertuğrul, Umut eskiden Arif vs birkaç maç oynadı tempoya dayanamadı geri döndü arkadaş koca poponu kaldırsaydın İspanya değil Macaristan’a gitseydin oynasaydın sende Nuri gibi Dortmund değil Frencvaroşa antrönör olsaydınız kumar içki karı kız peşinde koşacağına sizler Siirt Jetpa spora oynarken Nuri Real, Liverpool , Dortmund’a yıldızlaşıyor hani BJK’ 8-9 atan Liverpool Battala kimmiş vs adam Bursaspor’a 10 milyon dollar kazandırdı ya sen?

      22
      1
    2. @Ultras Teksas yorumuna yanıt olarak

      Ne o aslan parçası aç kaldın galiba…Sen mi olacaktın yoksa hoca…. Adınla yaşa Ali Tandoğan….Elinin hamuruyla erkek işine karisma

      26
      4
    3. @Ultras Teksas yorumuna yanıt olarak

      Türkçeyi 26 kelime ile konuşan, ilkokul 2’den terk, Mansia Salihli’den çıkmış ama kendini hiç geliştirememiş zır cahil. Batalla ne alaka diyor. Batalla bugün olmasaydı, yerine Mustafa Er, Özer Hurmacı falan olsaydı bu sene maçlar yine 3-4 bin kişiyle oynanırdı. Yönetim büyük bir icraat yaptı ve çok akılcı davranarak Batalla’yı getirip, ölmüş heyecanları uyandırdı. Küskün taraftarı tribüne döndürdü. Şehri yeniden Bursaspor’la barıştırdı. Senin bi moktan haberin yok, oturduğun yerden Bursaspor’u yorumluyon. Senin hocalığını da gördük. 2 tane dandik takım çalıştırdın, ikisinden de bir ayda kovuldun. Kalkmışın Batalla’ya mok atıyon. Sen dua et Batalla gibi bi adamla aynı takımda foma giymiş, onun baş rolde olduğu bi takımda, sen de arkalarda bi yerde oynamışsın. Asıl sen ne alakasın ?

      35
      3
  1. Asıl sen ne alaka ya. Saçma sapan yorumlar. Yok Fenerbahçe den alt lige oyuncu getirilmiş gibi kadro kurulmuş da bilmem ne. Dzsudzsaklı, Tom De Sutterli, Necidli kadroyla doğru dürüst maç kazanamadık be zamanında. Şuanki kadroyu senin eline versek çoktan en az bir maç kaybetmiştik. Bursaspor sana mı soracak teknik direktörlüğe kimi getirip getirmeyeceğini. Batalla, teknik ekip ve yönetim uygun görürse seneye de Batalla’nın ekibine Kenny Miller’ı antrenör olarak dahil ederiz. Var mı bir itirazın!

    31
    1
  2. Sayın Ali Tandoğan kardeşim senide severiz sayarız şampiyon kadromuzun içinde yer alan değerli bir kardeşimizsin eyvallah o günkü kadroda oynayan her futbolcu her yönetici bizim için değerlidir koyu bir Bursasporlu olarak bunu inkar edemem lakin bazı şeyleri de göz ardı edemeyiz o günkü kadroda olan bir çok futbolcu ya transfer yaptı ya futbol hayatını başka takımlara cevirdi yada antranör diploması almak için tff ye baş vurdu ve hemen hemen herkes son kuruşuna kadar parasını aldı sadece PABLO MARTİN BATAJA Hariç sebebi de ben Türkiye de Bursa spordan başka takımda oynamam dediği için parası hep geçiktirildi farkındamısın bilmiyorum ama şampiyon olduğumuz sene 2010 yılı BATAJA NIN Bursa sporda teknik direktörlük yılı 2014 yılı aradan geçmiş 14 yıl ve bu adam parasının büyük bir kısmını kulübe hediye ettiğini beyan etmiştir bu takım ne teknik direktörler gördü ne şerefsizler bu takımın başına geldi daha 2 gün önce MESUT BAKKAL Denilen adamın ne kadar ÇAKAL biri olduğunu öğrendik BATALLA Gerçek bir değerdir ve Bursa nın efsanesidir hiç kimse BATALLA için ne alaka kelimesini kullanamaz o zaman bizde senin için sana sen kimsin önünden ye her işe karışma deriz sana olan saygıyı sevgiyi bitirme

    24
  3. Blakburn taraftarına bir sorun Tugay Kerimoğlu diye size ne hissettiklerini ona ne kadar değer verdiklerini anlatsınlar şu an Tugay ben teknik direktör olarak gelmek istiyorum dese kapılar kendisine sonuna kadar açık olduğuna eminim.
    Sociedad Nihat Kahveciyi altyapıya getirdi ama Nihat mücadele edip fazla kalmak istemedi Türkiye de yorumculuğu seçti. Düne Kadar Türkiye den yetişip Avrupaya giden futbolcu yok denecek kadar azdı yeni yeni olmaya başladı onlardan da Teknik direktör olmak isteyenler günü geldiğinde oralarda olacaktır. Fatih Terim Milan a hoca oldu mesela Milan gibi bir kulübe Teknik direktör olmak çok kolay bişey değil…. Önce siz kendinize inanacaksınız sonra işini profesyonel yapanlar size inanır merak etmeyin. Herhangi biriniz biraz bulunduğunuz kulüpte göz doldursanız biraz diğerlerinden iyi gözükseniz üçüzlerden bir teklif geldiğinde sonunu hiç düşünmeden koşa koşa gerek futbolcu olduğunuz gerek teknik direktör olduğunuz dönemlerde arkanıza bakmadan gidiyorsunuz.. Sonra istediklerini tam manasıyla alamadıklarında sizleri kullanıp dışlıyorlar amiyane tabirle onların çöpü olarak ortada kalıyorsunuz. fakat oynadığı kulübü ortada bırakmayanlar efsane olarak kulübünün tarihine geçiyor. Misal yaşım 45 Sedat Özden i futbolcu olarak izleme şansım olmadı Bursasporun bir efsanesi olduğunu biliyorum Bursaspor lu bir futbolcu olarak FB-GS-BJK-TS diğer tüm takımlardan oluşan milli takım kadrosunda maça kaptan olarak çıktığını da biliyorum. Bu gurur onun içinde ve Bursaspor taraftarı olarak benim içinde paha biçilemez… Gelelim Batalla ya futbolculuk kariyeri kulübümüzdeki yeri vs anlatmıyorum bile O klastaki eski bir futbolcuya yani herhangi birinize gelin Bal ligine teknik direktör olarak çalışın deselerdi gider miydiniz. Zerre kadar ego yok adamda gitti Nilüfer FK yı Şampiyon yaptı inşallah inşallah Bursaspor’umuzu da sırasıyla 3. lig, 2. lig, 1. lig hatta Süper dene yıllardır mahrum kaldığımız o ligde de günü geldiğinde şampiyon yapacak …

    23
  4. Çok talihsiz bir açıklama olmuş ama Ali Tandoğan bu takım için ölümden dönmüş birisidir saygısızlığa gerek yok

    20
    4
    1. @TÜRK yorumuna yanıt olarak

      Kafa tasını da cahil olduğu için krdı. Siz mesela İvan Ergiç’in, Batalla’nın falan kafa tasını kırdığını gördünüz mü? Göremezsiniz. Adamlar topa da, rakibe de ona göre girer. Kendini korur. Bu işten ekmek yediklerini bilir ve devamlılık oluşturur. Çünkü onlar bu takıma lazımdır. Ama bu kazma tabana ayak koyar, kafa tasını kırar, ondan sonra 6 ay yoğun bakımda yatar. 6 trilyon kazancı kaçırır. Evde çoluk çocuk ekmek bekler. Ama soran olursa tekmeye kafa sokan Ali Tandoğan diye hava atar. Cahil. Lan o’lum sen Batalla’yı eleştirebilecek adam mısın lan?

      10
      5
    1. @GREEN MİLE yorumuna yanıt olarak

      Sevgili Bursasporlular Şampiyon kadronun değerli futbolcusu olarak kal hafızalarımızda o kadronun her oyuncusu değerli ve unutulmaz lakin takım arkadaşın hakkında ne alaka demeseydin ayrıca kim hangi futbolcu profesyönel olarak ben Bursaspor dan başka takımda oynamam diyebilir ayrıca 250 maç 160 gol e katkı vede aldığı paranın hepsi sini bonservisten kazandırmış vede en son 10 yıl alması gereken paranın yarıdan fazlasını bağışlamış var mı böyle biri vardıda biz mi görmedik Batalla nın ne futbolculuğuna ne insanliğına ne Bursasporluluğuna ne de hocalığına kimse söz söyleyemez amatör kümeden başladı şimdi 3. Lig söyleyin hangi futbolcu onun kariyerini yapmışta bu şekilde lütfen Batalla ya dil uzatan çarpılır

      15
  5. Her maçtan sonra Almira oteline gelip Başkan İbrahim yazıcıdan para istediğini unutmadık doğal dır isteye bilirsin ama biz Bataja yı para isterken hiç görmedik Bataja Ergiç zabotov İvankov uyrukları ne olursa olsun bunlar Adam gibi adamdır bunlara laf söyleyerek Madam lık yapmayın Ayrıca sen ne alaka ki Bataja yı eleştiriyorsun 7 maç 0 yenilgi 0 gol yeme Ortalaması tutturmuş . Sizler Beşiktaş a veya başka süper lig takımlarına kapak atıp milyonluk sözleşmeler bakarken BATAJA Bursa spor u Bir gün bile unutmadı

  6. Ali kardeşim seni severiz çok büyük emeklerin olmuştur Bursa ya bunun için minnettarız ama yeniden diriliş projemizde teknik ekip olarak başa gelecek tek kişi efsanemiz Pablo idi ve öylede oldu eminim ki taraftarın yarısı pablo için döndü tribüne onun için pablo ne alaka lafı asıl ne alaka Ali kardeşim

    5
    1
  7. Batalla sıradan bir sporcu,sıradan bir insan değil.O BEYEFENDİ, bir sahsiyettir.
    Ali bu beyanların başkaları için olabilir, yanlış yaptın.

Bir yorum yazın

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu