Avcıbay: “Grubun en iyi takımı Bursaspor”

Silifke Belediyespor Teknik Direktörü İlker Avcıbay berabere kalınan Bursaspor karşılaşmasının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Silifke Belediyespor Teknik Direktörü İlker Avcıbay berabere kalınan Bursaspor karşılaşmasının ardından değerlendirmelerde bulundu.
Rakibimize saygı duyduk
İlk olarak maça gelip kendilerini coşkuyla destekleyen taraftara teşekkür eden Avcıbay, “Çok güzel bir atmosferdi. Dışarıda kalan taraftarımızdan da özür diliyorum. Saha ve kapasite yetmedi. Özverilerinden dolayı onlara da teşekkür ediyorum. Maça gelince ciddi bir grupta oynuyoruz. Bu grupta oynamak ben ve takımım için büyük keyif. Çok iyi takımlar var. Bursa, Karşıyaka, Maraş. Birçok takım üst sıraları zorluyor. Bu da ligi keyifli hale getiriyor. Bursa da grubun en iyi takımı. Büyük camia. Yıllar sonra toparlanan bir ekip. Ciddi bir kadrolara var ve transfer bütçeleri çok iyi. Zor maç olacağını biliyorduk. Rakibimize saygı duyduk. Biz de kendi bütçemize göre hedefimiz var. O hedef doğrultusunda devam ediyoruz. Hafta başından beri farklı oyun planları geliştirdik. Farklı savunma ve hücum anlayışları, formasyonları çalıştık. Birçok oyuncuyu farklı plan üzerinde değerlendirdik. En doğru plan ile sahaya çıktık.” dedi.
Keyifli bir mücadeleydi
Bursaspor’un etkili kanat ve orta alan oyuncuları olduğunu belirten Avcıbay, “Bu grubun en iyi 2 orta saha oyuncusu Furkan ve Musa rakibimizdelerdi. Bizim oyuncularımız defansif olarak inanılmaz mücadele ettiler. Hiçbir zaman orta saha üstünlüğünü vermedik. Topa hakim olduğumuzda da zaafları olduğunu biliyorduk. Skor avantajını yakalayacak pozisyonlarımız oldu. Ama skoru yakalayamadık. Bunlar her zaman var. Önceki maçta da net pozisyonlar kaçırdık. Sonra maçı hakem kararlarıyla kaybettik. Biz de basit hatalar yaptık. Duran toplardan pozisyonlar verdik. Maçın 2. yarısı tamamen dengedeydi. Karşılıklı ataklara dönüştü. Burak Evren’in sarı kart görmesi bizi oyuncu değişikliğine itti. Bu maçı 11’e 11 bitirmek önemliydi. Eksik kalsaydık dengemiz bozulurdu. Biz de onların sarı kartlı oyuncusunun üstüne oynadık. Geçiş oyunuyla faydalanmak istedik. Oraya süratli bir oyuncu koyduk. Maç biraz da karşılıklı hamlelerle geçti. Bence keyifli bir mücadeleydi.” şeklinde konuştu.
Hafta hafta planlarımız var
Avcıbay şöyle devam etti;
“2 tarafta savunma güvenliğine önem verdi. Buna rağmen keyifli bir maç oldu. 2 takımı da kutluyorum. Sonrasında bizim maçlarımız yayınlanması önemli. Maçın heyecanıyla anlatım sırasında bazı söylemler oldu. Bursaspor camiası bundan etkilenmiş olabilir. Bunlar var maalesef. Kötü niyetli olmadığını düşünüyorum. Bizim kulüp olarak başkanlarımız, ben ve oyuncularımız kimseye saygısızlık yapmayız. Fair Play çerçevesinin dışına çıkmak gibi bir anlayışımız yok. Bizim için en önemli şey fair playe sadık kalarak maçı kazanmak. Kazanamıyorsak, oyunu çirkinleştirmeden rakibi tebrik etmek.. Kazanmakta var kaybetmekte. Kazanmak için futbol dışı şeyler yapmayı tasvip etmiyoruz. Futbol oynayarak gelişmemiz lazım. Bu ligte gelişeceğimi düşünüyorum. Ben rakiplerin değerli teknik adamlarıyla rakip olmaktan ve onlarla mücadele etmekten dolayı keyif alıyorum. Oyuncular da inşallah ilerledikçe biz de üst sıralarda kendimize yer edinmek istiyoruz. Hafta hafta planlarımız var. Futbol artık duygular ile oynanmıyor. Sadece motivasyonla oynanmıyor. Oyun zekası da gerektiren bir oyun. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz.”
Kaynak
Mersin Gazetesi

11 Yorum Onay bekleyen 2 yorum var

  1. Bursaspor’la ilgili her zaman haddini bilen ve efendice açıklamalar yapan eski kaleci, yeni teknik direktör İlker Avcıbay’ı kutluyorum. Bravo İlker Hoca.

    36
    1
  2. Bursaspor’a karşı bu kümede oynayan her takım KUPA maçına çıkıyormuş gibi hazırlanıyor ve oynuyor Bursaspor’u aynı 4’cü ligde rakip değil Süper Lig takımına karşı oynar gibi oynuyor ve sonuçta erken gol bunlara karşı bulmadığımız sürece aynı tempo ve enerji ile 90 dakika oynuyorlar onun için alınan sakat golcüler oynamadığında bütün yük Ahmet İlhan’a kalıyor onun içinde spiker bile bu adamı tutmaları lazım diye taktik veriyor sonuçta oda neredeyse 35-40 yaşında adam kaç maçtır 2 adam birden markaj ediyor ve gol atamıyor bizde kolay gol sıkıntısı çekiyoruz

    25
    3
  3. Enseyi karartmaya gerek yok şuan 2.siradayiz ve rakibimiz kolay bir fikstür den çıktı ksk nin üst sıradaki takımlarla oynadığı maç nerdeyse yok. Mücadeleye devam hücum anlamında oyuncular biraz daha akıllı ve dikkatli olursa bu grubu rahat lider bitirebiliriz.

    9
    3
  4. Bence gurubun en iyi takipçi Karşıyaka. Adamların kadro değeri bizim yarımız kadar yok ama başlarına bir hoca getirmişler tek kelime ile EFSANE.
    OKADARRRR

    5
    16
  5. Enver,
    Çağatay, Eren güler kadroda tutulmalı idi dedim 40 eksi yedim sezon başı Emirhanı, Şener’i, Burak Kapacak ve İshak Kurt, M. Akyüz varı golcü alınsı dedim yine eksilendim bu lig 4.klasman altı amatör bu ligde atanın tutanın bu ligi bilecek Messi gelse bu ligi bilmiyorsa zor

    3
    3
  6. Rakip takım zaten karşıda Bursaspor varmış gibi oynamasa hiç puan kaybımız yoktu.Ama yinede bi şekilde 3-5 atamıyorsak bile 1 tane atıp liderliği farkla ele geçirmemiz ve psikolojik olarakta rahatlamamız gerekiyor.

    3
    1

Bir yorum yazın

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu