Sen şampiyon olacaksın

Olay Medya Spor Yazarı Erdal Akçay'ın Silifke Belediyespor - Bursaspor maçı köşe yazısıdır.

Çok değil daha geçen yıl bu günlerde sahipsiz bir Bursaspor ve henüz ligin başında 3.Lig’e düşmenin en büyük adayı bir takımımız vardı…

61 yıllık koca çınar; Enes Çelik önderliğindeki yönetim, şehrin ileri gelenleri ve taraftarının muhteşem sahiplenmesiyle adeta küllerinden doğdu.

İç saha maçlarını 41 bin taraftar ortalamasıyla oynayıp Süper Lig takımlarını dahi kıskandıran bu takım tüm şehrin desteğiyle sezon sonunda şampiyonluğa ulaşacaktır.

Üst liglerden alınan 16 oyuncu ve kulüp efsanesi Teknik Direktör Pablo Martin Batalla yönetiminde başlatılan Süper Lig yolculuğunun kolay olacağını beklemek hayalcilik olur.

Elbette rahmetli gazeteci ağabeyim Mehmet Özman’ın her fırsatta dile getirdiği “Sen Bursasporsun çıkacaksın 3 atacaksın 5 atacaksın” söyleminin gerçeğe dönüşmesini her Bursasporlu istiyor. Ancak futboldan çok mücadelenin ön plana çıktığı 3.Lig’de arzulanan hedefe ulaşmak için dikenli yollarda yürümesini de bilmek gerek.

Süper Lig’in 5 numaralı şampiyonu olan ve bu sezon resmi maçlarda profesyonel liglerde gol yemeyen tek takım unvanını sürdüren Timsahlar’a gol atmak, ondan puan koparmak rakiplerin en büyük hayali.

Geçen haftaki Kahramanmaraşspor maçı sonrasında futbolculara açtırılan “Biri bizi durdursun” pankartı da rakiplere ekstra motivasyon sağladığı bir gerçek.

Dünkü Silifke Belediyespor maçında da gördük, Bursaspor’u izlemek için insanlar evlerin balkonlarını çatılarını doldurup vinç bile kiralamış.

Sezonun en iyi transferi sayılacak kaleci Anıl Atağ’ın kurtarışlarıyla ayakta tuttuğu Bursaspor her şeye rağmen Ahmet İlhan Özek, İlhan Depe ve Mücahit Can Akçay son vuruşlarda biraz daha konsantre olsa Silifke’den 3 puanla lider olarak dönebilirdi.

Bursaspor elbette bir gün gol yiyecektir ancak ben en azından ilk yarı bitine kadar yenilgi alacağını düşünmüyorum.

Takımın daha iyi oynaması ve daha fazla gol atması için de Batalla ve teknik ekibi Özlüce’de gerekli çalışmaları yapacaktır.

Liderlik koltuğundan inmek takımı daha fazla motive edecektir.

Şimdi önümüzde iç sahada üst üste oynayacağımız Belediye Kütahya ve Kuşadasıspor maçlarına odaklanmak gerek. Alınacak 6 puanla başlatılan galibiyet serisi açık ara Bursaspor’u liderlik koltuğuna oturtacaktır.

12 Yorum Onay bekleyen 1 yorum var

  1. Bataja abdullah avcı gibi yan pas geri pas oynatıyo birinin uyarması lazım dikine oynaması gerektiğini birde ilhan depe furkan özyapı ahmet ilhan Özek tehditmi ediyo batajı üçüde sahada ruh gibi hiç bir katkıları yok köy bunların yerine başka oyuncular oynasın kardeşim kariyerleri iyi isimleri var diye bunlar oynamak zorunda deil

    16
    28
    1. @MRT1675 yorumuna yanıt olarak

      Tamam ben uyarayım Batalla’yı ve senin dediklerini kendisine ileteyim. Hayatı ve kariyeri boyunca dikine oynayıp, diğer futbolcularla arasındaki o müthiş kariyer farkını yan pas ve geri pas oynamadan dikine oynamakla elde etmiş bir adama, ondan görüp öğrendiğin taktiği veriyorsun ha? O’lum o akıl verdiğin ve biri onu uyarsın dediğin o adam, seni kağıttan top yapar, dizinde 45 defa sektirip, önce bi döt istopu yapar, sonra da seni pinpon topu gibi göğüs cebine indirir lan. Neyin geri pası, yan topu? Adamın elindeki kadro bu kadar. Sanki İlhan Depe’ye veya Ahmet İlhan’a pas verince alıp topu uçuyolar da, Batalla bunu istemiyor ve sürekli geri pas yapın, yana oynayın, öylesi daha iyi diyor. Di mi? 👺

      13
      4
      1. @Enes Çelik yorumuna yanıt olarak

        Ne anlatıyon lan degişik sanki ligin en kötü kadrosu var ligin en iyi kadrosu batajının elinde senin gibi. Futbol bilmeyen cahil. Taraftar yüzünden bu durumlara düştük

        4
        1
      2. @Enes Çelik yorumuna yanıt olarak

        Kimin aklına geldiyse biri bizi durdursunpankıratı rakip takımlara iyi motivasyon kaynağı oldu.biri bizi durdurmadı biz kendi kendimizi durdurduk.

        6
        1
    2. @MRT1675 yorumuna yanıt olarak

      Sevgili Bursasporlular üzüntümüzden dolayı yine eski hastalığımız nüksetti herşeyi ben bilirim herşeye karışma hastalığı bakın şampiyon olduğumuzda 34 bini aşkın Bursaspor sevdalısı ile gittiğimiz İstanbul deplasmanımda yenildik sonra Ankara da G birliği ile berabere kaldık ve bunlar son haftalar oldu peki ne oldu şampiyon olduk neden kimse o zaman çatlak ses çıkarmadı kimse o zaman futbolcuya tepki göstermedi lütfen canım kardeşlerim yolumuz uzun gerçekten kaliteli insanlar kaliteli futbolcu kardeşlerimiz var hocamız çok çok değerli ayrıca hepimiz kadar Bursasporlu ne olur olumsuz düşünmeyelim bu takımın çok iyi Başkan ve yönetimi var gerekirse devre arası da transfer yaparlar lütfen işi ehli yetkili insanlara bırakalım ben canı yürekten inanıyorum bu takım 3. ve 2.ligi beklemeden çıkacak yeterki bizler desteğimizi esirgemeyelim

      16
      4
      1. @Eski Teksas yorumuna yanıt olarak

        Evet ama çevirdiniz maçlar oldu bjk fb vs maçları aldik muşu elinden kaçırdın Silifke gol yemek için herseyi yaptı sen 1 gol atamadın bizim şampiyon olduğumuz sene geriden maç çevirdik ama bu sene bunu malesef Karşıyaka yapıyor biz yapamiyoruz

        6
        2
  2. Hala yorumlarda açik ara lafları kullanılıyor. Biz de çiksak Karşıyakada çıksa açık ara falan çıkamaz. Geçin o işleri. Hala akillanmadiniz.

    11
    3
    1. @Ufuk1117 yorumuna yanıt olarak

      Bu geri zekalılar, geçen sene de takım hızla küme düşmekte iken, Bursaspor en kötü ihtimal play off oynar ve PTT 1’e çıkar falan diyolardı.

      3
      3
  3. Mevcut kadroyla şampiyonluk imkansız.. sahada o oyun yok..hücum zenginliği yok,organize birşey yok.3 pas yapamıyoruz. Topu alan yana bakıyor,geriye bakiyor.. Kadroda derin bir 10 numara eksikliği var.sol bek sağ bek çok yetersiz. Forvet desen zaten yok.. bu takıma en az 4-5 nokta transferler lazım..

    7
    18
  4. Arkadaşlar boşuna telaşe yapıyorsunuz rahat çıkarız. yeter ki taraftarın desteği sürsün. Forvet ve orta saha sıkıntılı ama asıl önemli olan defans ve kaleci. başarılı olmak istiyorsan muhakkak defans ve kalecin iyi olacak

    5
    5
  5. Arkadaşlar boşuna telaşe yapıyorsunuz rahat çıkarız. yeter taraftarın desteği sürsün. Forvet ve orta saha sıkıntılı ama asıl önemli olan defans ve kaleci. başarılı olmak istiyorsan muhakkak defans ve kalecin iyi olacak

    2
    5

Bir yorum yazın

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu