İlaç gibi geldi

Olay Medya Spor Yazarı Emre Kurtbay'ın Anadolu Üniversitesi - Bursaspor maçı köşe yazısıdır.

Bursaspor deplasmanda Eskişehir Anadolu Üniversitesi engelini geçerek 4. galibiyetini aldı.

Yeşil-beyazlılara 3 puanı getiren golü 39. dakikada savunma oyuncusu Taha Can Velioğlu kaydederken, Timsah bu sonuçla ligdeki puanını 13’e yükseltmeyi başardı.

İlk puan kaybını geçtiğimiz hafta evinde 43 bin taraftarın önünde Muşspor karşısında yapan Bursaspor,  Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü engelinde hata yapmadı. Pablo Martin Batalla’nın öğrencileri, Eskişehir temsilcisini 1-0 mağlup ederek 3 puanı almasını bildi.

Muş’un dirençli ama bir o kadar da yatmayı seven savunmasını bir türlü aşamayan yeşil beyazlılar, bu kez kilidi ilk yarıda açarak bir anlamda geçen haftayı telafi etti. Osmangazi Üniversitesi Futbol Stadyumu’nun suni çim zemininde oynanan maçın ilk bölümünde Bursaspor, İlhan Depe ve Yiğitali Bayrak ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi.

Timsah adına beklenen gol 39’da stoper Taha Can Velioğlu’ndan geldi. Yiğitali Bayrak’ın sağ taraftan kullandığı müthiş serbest vuruşta harika bir kafa vuruşu yapan Taha Cankalecinin kapattığı köşeden meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve takımını öne geçirdi.

İlk yarıyı önde bitiren Bursaspor, ikinci yarıda hücumda pek fazla etkili olamadı, zaman zaman kalesinde pozisyonlar gördü. Ev sahibine gol izni vermeyen yeşil beyazlı ekip, sahadan 1-0 galip ayrılarak 3 puanı hanesine yazdırdı.

İLAÇ GİBİ GELDİ

Açıkçası bu sıcak altında ve suni zeminde oynamak futbolcular adına oldukça zorlayıcıydı. Yıpratıcı Muşspor maçının ardından bu galibiyet moral açısından ilaç gibi geldi. Olası bir puan kaybı ister istemez moralleri bozacaktı.

Dünkü maç özelinde bakacak olursak oyuncular sıcak havaya rağmen büyük efor sarf etti. Ancak oyunda geliştirilmesi gereken şeyler yok dersek yalan olur. Zamanla bu da olacak.

Ne olursa olsun 3 puanla Bursa’ya dönmek çok değerli. Geriye baktığımızda kupayı da hesaba katarsak 6 maçta 10 gol atan ve henüz gol yemeyen bir Bursaspor var.

Ki, bence gol yememe alışkanlığı kazanmak, 3 puan kadar önemli.

Lig ve kupadaki tüm maçlarda süre alan Sedat Cengiz, dünkü maçta şans bulamadı. Form eksikliği olduğu bir gerçek. Onun da devreye girmesiyle Bursaspor orta sahası daha da güçlü olacak. Bu zorlu maratonda tüm oyunculara ihtiyaç var.

Şimdi önümüzde perşembe günü Uşak’ta kupa maçı var. Ardından pazar günü Bursa’ya Kahramanmaraşspor gelecek. O maçta da tribünler ilk iki maçta olduğu gibi dolacaktır.

DÜZCE’Yİ SÖYLEYENLER VELİMEŞE’YE BAKMADI MI?

Binbir türlü engellemelere maruz kalan Bursaspor taraftarı, Eskişehir’de takımlarını destekleyemedi. Eskişehir İl Spor Güvenlik Kurulu’nun yeşil beyazlı taraftarlara getirmiş olduğu yasak tam anlamıyla bir komedi.

Koskoca Eskişehir emniyeti 160 kişinin güvenliğini sağlayamıyor mu? Gerekçe olarak özellikle Düzcespor maçındaki olaylar gösteriliyor. Evet, orada tatsızlıklar yaşandı ancak yaşananlardan sonra taraftar grupları kendi içinde öz eleştirisini yaptı. Keza Velimeşe deplasmanında son derece güzel görüntüler vardı, olay çıkmadı.

Düzce maçındaki olayları sebep gösterenler keşke Ergene Velimeşe maçına da baksaydı. Ne yazık ki Bursaspor taraftarına farklı uygulamalar yapmak iç saha dış saha fark etmiyor, alışkanlık haline getirildi artık.

Yoluyla
Emre Kurtbay
Kaynak
Olay Medya

8 Yorum Onay bekleyen 3 yorum var

  1. Güzel bir haber iletmek istiyorum.
    Bizim basket takımı Tofaş
    Eziktaşa çakmış!

    Ohhh ammada sevindim!!!🤣🤣🤣

    13
    6
  2. Son 20-30 dakika kötü oynadık rakibe adeta üstümüze gelmesi için davetiye çıkardık rakipte zaten hiçbirşey yok orta sahayı zor geçen takıma karşı bu pozisyonları verirsek işimiz çok zor ligde çok daha iyi takımlar var geçen haftada muşa karşı zorlandık Batalla bunlara bir çözüm bulması lazım.

    10
  3. Ya neyin ilacı, neyin sıcağı. Hâlâ bahane mi uyduruyorsunuz. Rakipte aynı sıcaklıkta oynadı ve o tecrübesiz ve küçümsenmek istemiyorum ama bizim futbolcuların tecrübesinin çeyreğine bile sahip olmayan takım bize kök söktürdü özellikle ikinci yarı tek kale oynadılar ve bizimkiler adeta sahada yoktu ve kesinlikle transfer şart. Kanatlara, orta sahaya on numara, sekiz numara ve Ahmet ilhan in yanina kesinlikle iyi genç dinamik bir forvet şart.

    7
    10
  4. Artık buna alışmamız lazım,ona göre oyunu yönlendirmek çok mühim.
    Bursaspora karşı oynayan takımlar bir puan için saha çıkıyorlar.
    O yüzden ilk 15 dakkada baskı kurup golleri bulmak lazım.
    SONRA karşı takım zaten çözülüyor.
    Kanatlardan çıkabilen iki hızlı forvet iyi gelir.
    2010 aklıma geliyor … Sercan, volkan şen gibi

    7
    5
  5. Rakip beceriksizliği, futbol şansı ya da kişisel beceriyle sezon sonu gelir. Gelir çünkü hem Bursa forması, hem de kadrosu bu lige fazla. Ancak; kazasız belasız şampiyonluk için iyi bir golcü ve 10 numara lazım derim.

    3
    2
  6. Sevgili Bursasporlular biz tarafız taraftarız lütfen aynı hataları yapmayalım beğenmemezlik istemezuk ben daha iyi bilirim çekilin gidin deyince herşey daha mı iyi oluyor bakın tüm dünya futbol aklı biliyor 2. Lig in de üzerinde kadromuz var bu kadro bu lig için değil önümüzde ki sene için kuruldu oturmayan aksayan tarafları elbetteki var lakin bizler eleştiri yaptık mı olmaz yanlış olan bu lütfen şu güzel ortamın tadını çıkaralım bu takım teknik ekibi futbolcusu ile sahiplenmiş bunu bilin lütfen ayrıca Türkiye liglerinde gol yemeyen tek takımız merak etmeyin çok çok daha iyi olucağız sorun sıkıntı olur ise de bunu giderecek yönetimimiz mevcut rahat olun bize düşen tribünleri doldurmak
    Ben taraftarım bu hafta Güney Kale Teksas yeşil forma yeşil giysin taraftar dernekleri büyük büyük bayraklar gelsin maça hadi taraftar da güzel bir organizasyon yapsın bırakın hocalık yöneticilik gazetecilik yapmayı bizler taraftar olalım yeter akıllı olalım bakın bu takımı kimse yıkamaz bu takımı çok bilmiş eleştiren sözde lider tirbüncü abiler siz siz olun akıllı olun eski Bursaspor değil altında kalırsınız

  7. Gol ortalamamızı yükseltmemiz şart.
    Bakın aynı puandayız fakat üçüncü sıraya geriledik.
    Aynı durum son hafta olsa play-off lara kalacağız.

Bir yorum yazın

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu