Bir çuval incir berbat olacaktı!

Olay Medya Spor Yazarı Erdal Akçay'ın Anadolu Üniversitesi - Bursaspor maçı köşe yazısıdır.

Bursaspor ismiyle, markasıyla, şehriyle, camiasıyla, futbolcu kadrosuyla bu ligin çok üzerinde… Bu gerçeği kimse değiştiremez.

Enes Çelik başkanlığındaki genç yönetimin önderliğinde, Pablo Martin Batalla idaresindeki yeşil beyazlı takım misafir olduğu 3.Lig’den mutlaka çıkacaktır.

Dün Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi ile oynanan karşılaşmada da gördük Bursaspor’un ismi korku salmaya fazlasıyla yetiyor.

Maç öncesinde Bursaspor taraftarına konan deplasman yasağı, Osmangazi Üniversitesi sahasına gelen herkesin polis tarafından kimlik kontrolünden geçirilmesi akıl alır gibi değil…

Futbolun marka değerini böyle mi arttıracağız…

Maçın oynandığı zeminlerle ilgili artık konuşmaya gerek bile yok…

3.Lig’de bir çok maçı böyle suni çim sahalarda oynayacağız… Ergene Velimeşe ve dünkü karşılaşmada olduğu gibi. Buna alışmaktan başka çare yok.

Yapmamız gereken en önemli şey bu bataklıktan kurtulmak için 2 yıl içinde 1.Lig’e çıkmak olmalı. Ondan sonrası iyi bir yapılanmayla daha kolay olacaktır.

Dünkü karşılaşmanın henüz 25. saniyesinde öne geçme fırsatını değerlendiremeyen yeşil beyazlı oyuncular son vuruşlarda biraz daha dikkatli olsa soyunma odasına 1-0, değir 4-0 girer, ikinci yarı da da böyle zor duruma düşmezlerdi.

39.dakikada Yiğitali Bayrak’ın 35 metre mesafeden kullandığı serbest atışta arka direkte nefis yükselen Taha Can Velioğlu’nun topu 90’dan kafayla ağlara göndermesiyle Anadolu Üniversitesi’nin kilidini açabildik. Yıllar sonra yetiştiği Bursaspor’a geri dönen ve bu sezon tüm maçlarda 90 dakika süre alan Taha Can’a “yuvana yeniden hoş geldin” diyelim.

Bu sezon penaltı dışında duran toptan ilk kez gol atılması önemliydi. Taha Can ikinci yarıda da yine kafayla bir gol atabilirdi.

Forvetlerin iki haftadır suskun kaldığı maçlarda savunma oyuncularının skora katkısı çok önemli.

İkinci yarıda pozisyon fakirliği yaşayan Bursaspor’un daha yapacak çok işi var.

Pablo Martin Batalla kafasındaki oyun sistemini biran önce takımına ezberletmeli.

Daha çok koşmadan, mücadele etmeden galibiyet serileri yakalamak kolay değil. İşi şansa bırakacak durumda değiliz.

Yapılan oyuncu değişikliklerinden verim alınamayınca takım kalesinde yine tehlikeler yaşadı.

Taraftarın böylesine kaliteli ayaklara sahip bir takımdan bol gollü maçlar beklemesi kadar normal bir şey olamaz.

Allah’tan 90+1’de yediğimiz golde kaleci Anıl’a faul çalındı, yoksa bir çuval incir berbat olacaktı.

Muş maçından gerekli dersler çıkarılmamış… Umarım bu kez derslerine iyi çalışırlar da, iç sahadaki Kahramanmaraş maçında daha etkili ve skoru erken alan Bursaspor izleriz.

Yoluyla
Erdal Akçay
Kaynak
Olay Medya

7 Yorum Onay bekleyen 3 yorum var

  1. Dünkü maç gecen senin kopyası nerdeyse hüsranla geri dönecekti takım.
    Neler oluyor anlamakta güçlük çekiyorum.
    Hadi geçen sezon maaşlar ödenmedi diye.
    Şuan, ne oldu da bu kadar kötü performans verildi.
    Ikinci yarıda futbol falan yok . Sen 1:0 güveniyorsan hiç futbol oynayama gerek Yok.
    Gollere doyamam takım görmek istiyoruz.!!

    22
    4
    1. @dokuz köylü yorumuna yanıt olarak

      adam yalan mı demiş hemen atar gider…çok düzeyli yazan ve konuşan bir yazara bari yapmayın şunları. marka değerini yazar yükseltecekmiş kafaya gel!

      1
      1
  2. Gerçekten kimlik kontrolü yapıldıysa selim kurtulan isimli adamın kimliğine bakmadılar yada kimlikte eskişehir veya Malatya yazıyor galiba.Yazılanlar ve gördüklerimizden sonra biz neye inanalım yol gösterirseniz memnun oluruz.

    13
    3
  3. Siz bu ırkçı kafayla daha da dibe dusmeniz gerekecek. Çünkü sizin olduğunuz grupta taskinliktan ötürü rahat yok. Adam akıllı insanların maçtan zevk almasına engel oluyorsunuz. nerde bir ırkçı sovenist artık adına nederseniz var bu bursa takım taraftarinda.

    2
    1

Bir yorum yazın

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu