Kolayı zora sokmayalım!

Olay Medya Köşe Yazarı Ertan Erkuvvet'in Anadolu Üniversitesi - Bursaspor maçı köşe yazısıdır.

Bursaspor’un bu ligin ağır favorisi olduğunu, Timsah’ı en çok zorlayacak şeyin kapalı savunmalar ve deplasmandaki saha zeminleri olacağını hep söylüyoruz.

Nitekim dünkü mücadele de beklenenden farklı olmadı. Görünüşte çok güzel, ancak alışık olmayan takımlar için futbol oynaması çok zor olan suni çim bir zemin ve 11 kişiyle topun arkasında kalan bir Anadolu Üniversitesi takımı vardı Osmangazi Üniversitesi Sahası’nda.

Böyle olunca gol üretebilmek çok da kolay olmuyor haliyle. Bazen lehte bazen de aleyhte etki eden hakem kalitesi(zliği)ni de unutmayalım. Buna rağmen etkili bir görüntü sergileyen yeşil beyazlı takım, kaleci Cihan Şentürk’e takıldığı 3 pozisyonun ardından 39. dakikada kilidi Taha Can Velioğlu’nun kafasıyla açmayı başardı.

Böylesine tek taraflı bir oyunu tercih eden rakipler karşısında duran toplar önemli bir silah. Nitekim Yiğit Ali’nin arka direğe kestiği nefis topa Taha Can da aynı güzellikte yükselince devreye 1-0 önde girmeyi başardı Bursaspor.

İkinci yarının ilk bölümünde Anadolu Üniversitesi yine çok öne çıkmazken ilerleyen dakikalarda biraz daha risk almaya başladı.

Burada yeşil beyazlı futbolculardan biraz daha sakin kalıp, geçiş hücumlarıyla farkı artıracak pozisyonları bekledik ancak, basit top kayıpları buna izin vermedi.

0-0’da rakip sahaya yerleşerek oynayan Timsah’ın 1-0 öne geçtikten sonra sergilediği futbolu kabul etmek pek mümkün değil. Kendisinden çok altta bir kadro kalitesine sahip rakip karşısında kendi kimliğinin çok uzağında kalan defansif anlayış, hızlı hücumu da beceremeyince stresten başka bir şey getirmiyor.

90+2’de kaleci Anıl Atağ’a yapılan faulü bir maçta hakem görmezden gelir ve ağlara giden top büyük hüsrana yol açar.

Kazanmak güzel, gol yememek çok güzel, ancak daha çalışılması gereken çok nokta var. Bursaspor’un öne geçtiğinde de topa sahip olan anlayışın dışına çıkmaması lazım. Yoksa kolayı zora sokarız.

O yüzden; yol uzun çalışmaya devam!

Yoluyla
Ertan Erkuvvet
Kaynak
Olay Medya

2 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Yazara bakın yine başladılar taktik veriyorlar ya arkadaş rakip takımın ismine bak Anadolu Üniversitesi! yani üniversite takımı futbolcuları amatör ve belki asgari altında birşeyler prim vs alıyorlarmı sanmıyorum bizim takım 4’cü ligin en tecrübeli takımı ve sen Sünni çim vs’den bahsediyorsun millet halı sahalarda gayet iyi oynuyor amatörce profesyonel futbolcularımız bu kadarmı bu tecrübesizler bu tip sahalarda? herneyse esas sorun golcümüz yok dünkü maçta rakip takim İlhanları bağlayınca maç kitlendi kaldı bu ligde bütün takımlar bu taktiği Bursaspor’a uyguluyorlar defans ve ani hücum eğer uykuya dalarsan işin bitti çünkü gol atma sıkıntısı var sonrasında

    5
    1
    1. @Antika yorumuna yanıt olarak

      Rakiplerimiz kendilerini ona göre ayarlamış.
      Bir puan alma hesabında. Bursaspor isminden korkmuş’lar .
      Yani ona göre taktik ile maçlara başlamakta yarar var Bursaspor adına. Hepimiz görüyoruz. Bunların kalecileri Muş kaleciyi örnek almış. Iyiki ilk yarıda öne geçtik.

Bir yorum yazın

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu