Muş kalesini yıkamadık!

Olay Medya Spor Yazarı Erdal Akçay'ın Bursaspor - Muşspor maçı köşe yazısıdır.

61 yıllık Koca Çınar Bursaspor’un eski günlerine dönüşüne tanıklık ediyoruz… Süper Lig’de 2010’da şampiyonluk yaşayan ve 5 yıl üst üste Avrupa kupalarında ülkemizi temsil ettikten sonra yönetimsel hatalar sonucu önce borç batağına sürüklenen ardından da 3.Lig’e kadar düşen Bursaspor adeta küllerinden doğup şahlanışa geçti.

Düzcespor, Tokat Belediye Plevne ve Ergene Velimeşe galibiyetleriyle lige 3’te 3 ile giriş yapan Bursaspor dün akşam konut ettiği Muşspor’un katı savunmasını bir türlü aşamayınca ilk puan kaybını sahasında yaşamış oldu.

Elbette bu uzun maratonda yol kazaları olacaktır…

TÜM TÜRKİYE KONUŞUYOR

Geçen sezona kadar şehrin ileri gelenleri tarafından da adeta kaderine terk edilen yeşil beyazlı kulübün kapanmasını bekleyenlere inat, Enes Çelik başkanlığında oluşan yönetim 4 ay gibi kısa sürede Bursaspor’u tüm Türkiye’nin konuştuğu bir kulüp haline getirdi.

Bursalı eski bakan Faruk Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in önderliğinde şehirde başlatılan yeniden diriliş hareketiyle sağlanan güven ortamı Bursaspor’un 1.6 milyar lirayı bulan borcun 900 milyon liraya kadar inmesini sağladı.

ALKIŞI HAK EDİYORLAR

Bırakın 3. ve 2.Lig’i, 1. Lig ayarında bir kadronun kurulması, kulüp efsanesi Pablo Martin Batalla’nın teknik direktörlüğe getirilmesi, taraftarın yeniden takımlarına sımsıkı sarılmasını sağladı.

Enes Çelik ve yönetimini bu şehrin tekrar yüzünü Bursaspor’a dönmelerini sağladıkları için yürekten kutluyoruz.

Hafta içerisinde gerçekleştirilen Olağan Divan Kurulu toplantısında yönetim olarak görevdeki 4 aylık süreçte yaptıklarını anlatan Başkan Enes Çelik açıklamaları başlı başına alkışı hak ediyor.

200 milyon lirası yönetim tarafından olmak üzere kulübe tamamı hibe olarak 320 milyon liralık girdi sağlayan, 430 milyon liralık transfer tahtasını pazarlıklar sonucu 160 milyonu nakit olmak üzere 220-230 milyon lira civarına açan, sadece birine bonservis bedeli ödeyerek birbirinden değerli 16 transfer yapan (Tüm takımın 1 sezonluk maliyeti maaş ve maç başı ödemeleriyle 100 milyon lira civarı), yönetime taraftar da 20 bin 760 kombine bilet ve 14 bini aşkın forma satın alarak destek verdi.

Çelik’in, “Yaklaşık 4 aylık sürede ailemizi ihmal ettik ama az zamanda çok işler başardık. Tek amacı Bursaspor’u eski günlerine hatta marka değerini eski günlerinin de üzerine çıkarma hedefi olan bir Başkan ve Yönetim Kurulu var.” sözleri alkış aldı.

“Sığmıyoruz yine stadyumlara, Haykırıyoruz adını dört yana Yanıyoruz Bursaspor aşkıyla. Eyvah, Eyvah!…” tezahüratlarıyla dün akşamki Muşspor maçında tribünleri dolduran Bursaspor taraftarı kendi rekorunu geliştirdi. 15 Eylül’de Tokat Belediye Plevne Spor ile evinde oynadığı karşılaşmayı 41 bin 300 taraftar takip ederek bu sayı dün akşam 43 bin 160 oldu.

Böyle giderse her iç saha maçında rekor kırılacak.

3 maç ceza alan Mücahit Can Akçay’ın yokluğunda Hamza Gür’ü forvette oynatan Batalla, sakatlığı geçen Muhammet Demir’i hamle oyuncusu olarak kullandı.

İlk devrede Ahmet İlhan, Hamza Gür ve İlhan Depe ile 3 fırsattan yararlanamayan yeşil beyazlılar 90 dakika savunma yapan Muşspor’un kalesini bir türlü yıkamadı. Batalla’nın hamleleri kilidi açmaya yetmeyince bu sezonki ilk puan kaybı evde gelmiş oldu.

6 Yorum Onay bekleyen 2 yorum var

  1. Bu beraberlik taraftara yazar 90 dakika takıma hücum baskısı kurdunuz oooolar gol goller falan bir durun be kardeşim sizin kadar batalla da futbol biliyordur merak etmeyin. Takım iki topa basıp oyun kurumadı istediği gibi her topu mecburen kanatlardan hücuma acele ile taşımak zorunda kaldı maçın başından itibaren, oturun maçınızı izleyin çoluk çocuk eğlenecek diye takım puan kaybediyor. Böyle tribün olmaz yeri gelinir bağırılır yeri gelir tepki gösterilir ama 90 dakika gol baskısı kurulmaz takımın üstünde.

    12
    6
    1. @Uludagdan Assagi yorumuna yanıt olarak

      şu konuşma tarzını yapanları çok iyi bilirim. siz daha mı iyi bileceksiniz… kanatlardan oynamışız böyle süreden yiyen takımlara kanatlardan oynamak saçmalık bizde pivot santrafor kim cevap ver de dinleyelim futbol bilgin çıksın ortaya! batalla iyi oyuncu olabilir ama hocalık başka pele maradona da hocalık yaptılar sonra olmadı bıraktılar. futbolu bilmek için batalla olmaya gerek yok. oynamak başka batalla kendisi oynasa kilidi açardı orası ayrı. ama kısa pas yapacaksın net olacaksın adamlar süreden çalıyor her orta dağa taşa gitti. tribünü ben de eleştiririm ama şu aşamada eleştirilecek bir şey yok sen sadece dar açıdan bakıyorsun. sebep sonuç getirmeden yorum peşindesin. 43 bin kişi gol istemeyecek de ne isteyecek ayrıca? muş kim dayı? karşıyaka ile oynayınca da aynı cümleleri mi kuracaksın. kaç paralara takım kurdun baskını kuracaksın dağa taşa uzun santrafor olmadan orta yapıp durulmaz. bu da taktik hatadır battalanın. kilidi açmak için net paslar ara paslar lazım uzaktan şut çekeceksin yeri gelecek çalımlar atacaksın ceza sahasında düşürecekler bak yatabiliyor mu kaleci bozuntusu! kims eleştirilmez değildir kişiliğe hakaret etmedikçe art niyet aramak cahilliktir. eleştiri gelişim ve yanlışları görme açısından önemlidir.ama kime anlatıyorum yıllardır offf offff!

      6
      3
      1. @fevzi bozkır yorumuna yanıt olarak

        İlk beraberlikten hemen Batalla hakkında olumsuz mırıldanmalar başlanmış işte bundan bahsediyorum kimsenin gazına gelmeyin sakin ve sabırlı olmak lazım ayrıca batallayı eleştirenleri zamanında İbrahim Üzülmez geldiğinde bizi kasap gibi doğradığında hiç göremedik buralarda. Batall’ya yapılan saygısızlık tüm camiayı bölecektir dediğim gibi sabırlı ve sakin olmak lazım bırakın herkes işini yapsın ilk beraberlikte batallayı yemeye çalışmak bu kulübe büyük zarar verecektir ki bir daha da geri dönüşü olmaz bu işin çorbacılar 3lü çektirip çocuk eğlendirecek diye takımın üstünde baskı kurmaya gerek yok.

        9
        1
  2. bursaporluyuz sitesi adminleri şu muş kalecisinin yere yattığı pozisyonları Allah aşkına klip yapın görsün tüm türkiye salın twitterdan kaç dakika çalmış nasıl alakasız atmış görsünler. line tvden kırpın yapın gerekirse başka arkadaşlar yaspın atsınlar size. bakın bu çok önemli böyle futbol düşmanı ilkel kişileri deşifre edeceksiniz ki cüret edemesinler bunlara rezil olsunlar. ekmek bulamasınlar futboldan.

  3. muş kalesinde kaleci olarak yataş yataklarının reklamından düşmüş bir futbol katili varken zordu tabii. aslında kolay da biz teknik taktik olarak çok vasattık. gol arayan takım kısa paslarla çalımlarla ara paslarla uzaktan şutlarla duran toplarla arar golleri. batalladan iyi mi bileceksiniz demiş zaarın biri ülkede bu kafalar oldukça sadece sporda değil her alanda bir arpa boyu yol alamayız. hocalık başka iyi topçu olmak başka. hagi denen adam batalladan kaç kalibre büyük topçuydu ama hocalıkta esamesi okunmuyor. batalla eldeki iki gence güvendi karacabeyden u19 orijinli adamları almadı gördük sahada bizimkileri yetersizler geçen seneki gibi devam. gelişimleri yok. musa hep geri pas atıyor ağır ayrıca. iki devre çıkaracak hali yok. şu saatten sonra uymayan bir iki oyuncuyu gönderebiliriz. dinamik genç adamlar alabiliriz. bora ve sakatlığı devre arasına kadar sürecek tahirle vedalaşıp iyi adamlar alabiliriz. ayrıca o genç haklarını karacabeydeki adamları alıp kullanabiliriz. bizdeki gençler sorumluluk alacak yüreğe ve yeteneğe ne yazık ki sahip değil. çok sırıttılar.

    4
    1
  4. Takım 18 den şut çekmesini yoğun çalışması şart .
    Doğru dürüst şut çeken olmadığı gibi de
    Cılız şutlar ile gol atamazsın.
    Şutlar füze gibi olmalı..

Bir yorum yazın

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu