Başkan Çelik’ten önemli açıklamalar!..

Bursaspor Kulübü Başkanı Enes Çelik OLAY’a çok özel açıklamalarda bulundu… Başkan Çelik, “Hem idari, hem mali, hem de sportif anlamda yapılanlarla birlikte güzel sonuçlar çıkmaya başladı. İnşallah bu şekilde devam ederiz. Hedefimiz belli” dedi.

Bursaspor Kulübü Başkanı Enes Çelik, çok önemli açıklamalarda bulundu. www.olay.com.tr’de yayınlanan ‘Final’ programına konuk olan Başkan Çelik, Erdal Akçay ve Emre Kurtbay’ın sorularını yanıtladı. Birçok konuda değerlendirmeler yapan Çelik, kısa süre içerisinde yaptıkları çalışmalarla gelecekte yaşanacak büyük başarıların temellerinin atıldığını söyledi.

BU BİR EKİP ÇALIŞMASI

Yaptıkları işin bir ekip çalışması sonucunda ortaya çıktığını aktaran Başkan Çelik, “Sağ olsunlar her arkadaşımız bir ucundan tuttu. Kimi Bursastore’larla, kimisi altyapıyla, kimisi statta, kimisi kurumsal yapıyla ilgilendi. İyi bir işbirliği içerisinde, bir taraftan da kampanyamızı devam ettirerek hem idari, hem mali, hem de sportif anlamda yapılanlarla birlikte güzel sonuçlar çıkmaya başladı. İnşallah bu şekilde devam ederiz. Hedefimiz belli” dedi.

ÖZLEDİĞİMİZ GÖRÜNTÜLER

Tokat maçında kırılan seyirci rekoru atmosferi değerlendiren Çelik, “Pek alışık olduğumuz bir manzara değil. En son Fenerbahçe maçında 38 bin civarında taraftarımız gelmiş. Her yer doluydu, müthiş bir atmosfer vardı. Doluluktan öte insanlarda coşku, özlediğimiz görüntüler vardı. Bursa gibi bir ilde olması gereken buydu. Stadyuma gelen, destek veren taraftarlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YÜZLERİNİ AŞAĞIYA İNDİRMEYECEĞİZ

Taraftar olmadan bunların olmayacağını vurgulayan Başkan Çelik, “Bu kulübün marka değerini yükseltecek olan bu taraftardır. Gerçekten yaptıklarımızın boş olmadığını bize gösterdiler. Muş maçında da kendilerini aynı coşkuyla davet ediyorum. Bundan sonra da onların yüzünü aşağıya indirmeyeceğiz. Bu takım çok büyük başarıların temellerini atıyor. Bu temeller de üstüne koyarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

Kulübün geleceği için çok önemli

Bursaspor Başkanı Enes Çelik, Özlüce’deki ticari alanın kazandırılmasının kulübün geleceği açısından çok değerli olduğunu belirtti. Oybirliği ile bu kararın geçmesinin kendilerini mutlu ettiğini aktaran Çelik, “Borç erime noktasında yaklaşık 1 milyar 600 milyonun neredeyse yarısına yaklaştı aktif-pasif dengesi. Kalan kısmın da çoğu yöneticilere olan kısımlar. Aylık 9 milyonun üzerinde SGK, vergi, elektrik, prim, futbolcu maaşları vs. ciddi bir yük var Bursaspor’un üzerinde. Bursaspor sadece A takımdan ibaret değil. Burası zaten Milli Emlak’ın yeri. Şeffaf bir şekilde bu yer verilsin. Açık şekilde ihalesini de yapalım. Kira gelirimiz olsun. Buranın satılabilmesi zaten mümkün değil. Meclis üyelerimiz, il başkanlarımız sağ olsunlar anlayış gösterdiler. Bu kararın geçmesi kulübün geleceği açısından çok önemli. Süreç tamamlandıktan sonra aylık giderleri rahat ödeyen bir Bursaspor olacak.

Vergi borcunun yüzde 95’i bitecek

Başkan Enes Çelik, Soğanlı Mahallesi’nde yer alan ve satışı gerçekleşen benzinlik istasyonu ve dükkanlardan gelen parayla vergi borcunun yüzde 95’ini bitireceklerini söyledi. Çelik, “Burada 250’nin üzerinde alacaklı var. İcra Dairesi ve İcra Mahkemesi alacaklı sırasını belirleyecek. Bu satışla Bursaspor’un vergi borcunun yüzde 90’ı, 95’i bitecek inşallah. Bankalara olan borcun 45 milyonluk kısmı ödendi. 60 milyon civarında SGK borcumuz duruyor. Kamu borcu olduğu zaman seneye 3 puan silme cezası yiyorsunuz. SGK ve vergi borçlarını yapılandıracağımız zaman vergi borçlarının hemen hemen hepsini kapanmış olması bize bu noktada kolaylık sağlayacak.”

Stat için görüşüyoruz

Başkan Enes Çelik, stadyum isim sponsorluğu konusunda görüşmelerin devam ettiğini ve yakın zamanda sonuçlandırmak istediklerini söyledi. Çelik, “40 bin taraftarımız geldikçe müthiş isimler gelir. Bunu taraftarımız belirleyecek. Bu şekilde sahip çıktıkları sürece stadyum da farklı sponsorlar da gelir. Görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda sonuçlandırırız. Sadece şort sponsorumuz kaldı. Diğer aldığımız sponsorlukları konuştuk geçen. Süper Lig kulüplerinin ortalamasının üzerinde rakamlar. 3. Lig’deyiz ama aldığımız rakamlar her açıdan çok iyi rakamlar. İnşallah şort ve stadyum sponsorluğumuzu da yakın zamanda bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

Devre arasında 2. Lig planlamasını bitirmeliyiz

Başkan Enes Çelik, kadronun 2. Lig’de de başarılı olacak düzeyde olduğunu ve ocak ayında bazı oyuncularla protokol yapabileceklerini belirtti. Çelik, şunları söyledi: “2. Lig’de bizi götürebilecek bir kadro. 2-3 nokta atışı transferle bu takım 2. Lig’de de çok rahat şampiyon olur. Ki bu takımı tam görmedik. Daha Furkan Özyapı oynamadı, Muhammet 30 dakika oynadı. Tahir Babaoğlu gelecek. Çoğu 1. Lig takımı, başkanının bana dediği 1. Lig’de böyle 3 tane santrfor yok diyor adamlar. Tokat maçında Mücahit oynadı, kalitesi ortada. Kadromuzun birçok alanı zaten tamam. 2-3 noktaya da bu transferleri erkenden, mümkün olursa ocak ayında protokolünü yapıp biz sadece sene sonunda göndereceğimiz oyunculara bakarız. 2. Lig’in de planlamasını bitirmemiz lazım devre arasında.”

Bu birlik olduğu sürece vakit kaybetmeyiz

Tokat maçında protokol tribününde sağlanan birliğin devamı halinde hak ettikleri yere hızlı bir şekilde geleceklerini dile getiren Bursaspor Başkanı Enes Çelik, “Ben hep bu şekilde devam etmesini istiyorum. Bursaspor’un bu şehrin ortak değeri olduğu, Pazar günü net bir şekilde bir kez daha kanıtlandı. Bu insanların gönlünde Bursaspor ayrı bir yere sahip. Bunu ayrım gözetmeksizin insanlar bir araya gelerek gösterdi. Başkanlığımızın ilk zamanından itibaren hep buna dikkat ediyorum. Bursaspor’a kimin bir faydası varsa başımızın üstünde tutarız. Geçmişte bunlar yaşandı. Çok destek veren insanlar çok şeye maruz kaldılar. Benim için kimlik fark etmiyor. Buraya destek veriyorsa, özellikle kendi imkanlarının da üstündeyse onun öne çıkarılması gerekiyor. O görüntü beni de çok mutlu etti. Eski bakanlarımızı da davet ettim maçlara. İnşallah onlar da gelirler. Birlik beraberlik görüntüsü devam ettiği sürece hiç vakit kaybedeceğimizi düşünmüyorum” diye konuştu.

Batalla’nın sırrı saygı

Başkan Enes Çelik, Teknik Direktör Pablo Batalla’ya herkesin çok saygı duyduğunu söyledi. Çelik, “Batalla’nın sırrı saygı. Oyuncunun da yönetimin de ona saygısı var. Dikkat ettiyseniz taraftar tezahürat yapıyor kendisi en son sahaya çıkıyor. Bu önemli bir şey. İnsanlar şov peşinde ama o değil. Futbolcuların önüne geçmek istemiyor. Kendilerine göre doğruları var. Futbolcular saygı duyuyor. Gençlere çok önem veriyor. Bir futbolcunun, futbolculuğuyla onun önüne geçmesi de çok zor” dedi.

Bunlar ilkel şeyler

‘Yanındayım’ kampanyasını sonlandırmadıklarını söyleyen Enes Çelik, “Sportif gelirlerimizi artırmamız da çok önemli. Ne kadar önemli olduğunu gördük. Satılan kombinelerle, biletlerle, Bursastore’da kapış kapış satılan ürünlerle, ilerleyen dönemlerde altyapımızdan yapacağımız satışlarla da bunlar önemli hale gelecek. Biz gencimizi sattırmayız ettirmeyiz böyle şeyler ilkel. Bir şey değerini buluyorsa onu vermen lazım. Vereceksin, sonraki satışından da para kazanacaksın. Enes Ünal’dan, Ozan Tufan’dan bu kulüp hala para kazanıyor. Önemli olan doğru zamanda, doğru yerde satmak” dedi.

Vakıfköy’ü olabildiğince güçlendireceğiz

Başkan Enes Çelik, Vakıfköy’le ilgili şunları söyledi: “Mesut Hocamla görüşüyoruz. Altyapıdan sorumlu yöneticimiz Oğuzhan Kutlucan Bey de sağ olsun çok ilgileniyor. Orada şunu diyorum. Bir futbolcuyu transfer ediyoruz. Olduğu zaman bonservis veriyoruz. Aramıyoruz 100, 200, 500 bin liraları. 20 bin lira istiyorlar deniyor, alın diyorum. 15 yaşında, ilinde en iyi oyunculardan biri. 20, 30, 40 bin verelim diyorum. Altyapıyı olabildiğince güçlendirelim. Barış Dalkıran’ı görüyorsunuz. İki maçtır çok dikkatimi çekiyor. Kupa maçında da, Tokat maçında da beğendim. Fizik olarak güçlenmiş. Onun gelişimi gözümün önüne geldi. Bunlar hayal değil. Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz da 3. Lig’den geldi. Şu anda 20 milyon Euro’lar düşük deniyor. Bunların Bursaspor’da da olmaması için hiçbir sebep yok. Organize doğrularla bu işin de iyi yerlere geleceğini düşünüyorum.

Bursaspor Lisesi son aşamaya geldi

Bursaspor Lisesi projesiyle ilgili yakında açıklama gelebileceğini söyleyen Bursaspor Başkanı Enes Çelik, “Gençlik Spor Genel Müdürlüğümüz ve Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz’ın çok büyük çabası var. Bildiğim kadarıyla son aşamaya geldiler. Kendileri de bunu yakın zamanda açıklarlar. Bize çok büyük faydası olur. Detayları kendilerinin söylemesi daha şık olur” dedi.

Niye Uludağ’da bir tesisimiz yok?

Bursaspor Başkanı Enes Çelik, Uludağ’da yapılması planlanan tesisle ilgili de konuştu. Yazın o bölgeyi canlandırmanın şehre değer katacağını vurgulayan Çelik, “Önce dükkan işini bitirip, buradan kalıcı gelirleri sağlayıp akabinde istişareler ederiz. Kafamızda bazı projeler var. Mesela daha önce de söyledim. Bursaspor’un Bolu’da 2 milyonun üzerinde bir kamp bedeli vermesi benim zoruma gitti. Bizim niye Uludağ’da bir tesisimiz yok? Eskiden Uludağ’a Araplar gelirdi, şimdi Arap da yok. Bütün oteller yazın kapalı. Hem esnaf, hem oradaki oteller canlanır, hem de şehre bir faydası olur. Bizim şehre de artı getirecek, herkesin aklına yatacak projeleri şeffaf bir şekilde gündeme getirmemiz lazım. Bununla ilgili de çalışma yapacağız ama her şey sırayla” diye konuştu.

Emre KURTBAY

Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER

5 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Pablodan sonra bu sehre heykelini diktirmeye kararlı galiba başkan.
    Bu zamana kadar nerelerdeydin be baskan çara cakala bıraktınız 3. lige kadar dusurduler bizi.
    Keske daha once gelseydiniz.

    33
    1
  2. Bu sezon ama isim sponsorluklarıyla ama bilet satışıyla ama reklamlarla klubün eline 150 milyona yakın para geçmesi lazım . Bizim faiz üreten bu borçlardan kurtulmamız lazım

    18
  3. Helal olsun sana. Allah yolunu açık etsin. bursaspora yaptığının bin katını Allah evlatlarına yapsın. O kadar başkan müsveddelerinden sonra seni görmek inanılacak gibi değil. İyi ki geldin iyi ki varsın yiğit adam çelik adam enes çelik başkan

    13
    1
  4. sayın başkan bu kadar açık olarak her şeyi anlatmanız doğru,değil,bu şehir bu taraftar,rahmetli şampiyon başkanı,futbolcuları,takım kaptanını,harcamış birileri,daha dikkatli olmanızı tavsiye ederim

    10
    1
  5. Başkan bütün sorunları belirlemiş ve hepsine neşter vurmaya niyetli.Alacaaklilar az biraz destek olsa başkan bu borcu superlige çıkana kadar bitirir .İbrahim yazıcıdan sonra adını altın harflerle yazdıracak bursa şehrine .

Bir yorum yazın

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu