Taraftarın bu çilesi çözülmeli!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursaspor-Tokat Belediye Plevnespor maçının ardından stadyum dışında yaşanan izdihamı kaleme aldı.

Önceki akşam 100. Yıl Atatürk Stadyumu’nun Basın Tribünü’nden Bursaspor-Tokat Belediye Plevne Spor müsabakasını büyük bir keyifle izledik. Sezonun ilk maçında Bursaspor 3-0 gibi net skorla rakibini yenip, sahadan galip ayrıldı.

Seyircisi önünde adeta şov yapan Bursaspor’un yeni kadrosu, yönetimi ve teknik ekibi de göz doldurdu.

41 binin üzerindeki seyirci ise ilk maçta stadyumu tıklım tıklım doldurarak 3. Lig’de başka takımlarca kırılması zor bir rekora imza attılar.

Bu haliyle Bursaspor taraftarı da Türkiye’deki her kesimden, spor otoritelerinden büyük puan topladı. Müsabaka öncesi yapılan çağrılara da kulak verilerek kötü tezahürattan kaçınıldı.

Maçı mesleğimizin kıdemlillerinden Tayfun Çavuşoğlu ile birlikte izledik. Gerçekten goler geldikçe biz de yerimizde duramadık.

Maç öncesi stadyum etrafındaki hava da bambaşka idi. Şehre yeniden bütünlük ve kenetlenme gelmişti.

Şeref Tribünü’nde parti ayrımı gözetmeksizin, kulüp başkanından belediye başkanına ve milletvekillerine kadar herkes tek yumruk bir görüntü verdi.

Fakat, çıkışta Bursa’nın bu denli kalabalık seyirci topluluğunu kısa sürede stadyumdan tahliye etmesinin, başka semtlere taşımasının da sıkıntıya yol açtığı bir kez daha yaşandı.

45 bine yakın insanın aynı anda stadyumdan çıkarak, kendi araçlarına, toplu taşıma araçlarına ulaşması veya yürüyerek evine gitmesi başlı başına bir sorun idi.

Stadyum etrafını sarmalayan demir parmaklıkların da seyirci için büyük bir eziyet olduğu biliniyor. Nedense, içerisinde ticari faaliyetinde yer aldığı stadyum çevresinde baştan bu yana o demir parmaklıklar bir türlü kaldırılmıyor. Adeta, sizi hapishaneye girmiş gibi hissettiren demir parmaklıklar konusunda Emniyet’in ısrarını anlamakta güçlük çekiyoruz. Seyirciye her maç esnasında stat etrafında tavaf yaptıran bu ilkel güvenlik tedbirini söküp atacak dirayetli bir idareci bulunamıyor.

Sıkıntı burayla da sınırlı değil. Acemler’de de sürüyor.

İstasyona aynı anda yüklenmenin de Bursaray görevlileri için büyük bir problem olduğu görüldü. Keza, üstgeçidin bile bölgeden karşıya seyirci tahliyesine yetersiz kaldığını fark ettik.

On binlerce seyirciyi stadyuma çekmek maharet ama onları sorunsuz biçimde tahliye etmek, evlerine göndermek de büyük bir sorun olarak karşımızda duruyor.    

Bursaspor’un yeni yönetiminin bu konuda daha cesur kararlar alması ve adımlar atması gerekiyor.

22 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. 40 bin insanın toplandığı yerde mutlakA sorunlar olacaktır yapacak bişey yok sabır ve fedakarlık gerekiyor

    27
    6
  2. stad çevresinde yeterli otopark yok aracımızı kükürtlü belde cadde ya da eski zübeyde hanımın oraya bırakıp çocuğumuzla yürümek zorunda kalıyoruz
    onun dışında bir sürü kapımız olmasına rağmen girişte ve çıkışta bir çoğu kapalı tutuluyor stadın etrafını tavaf etmek zorunda kalıyoruz zaten gelirken onca yol yürüdüğümüz yetmemiş gibi stada girmek ve çıkmak için de onca mesafe yürümek zorunda kalıyoruz ilgililerin dikkatine lütfen.

    21
    1
  3. Her fırsatta yazıyorum, belki bir duyan gören olur tekrar yazayım, buskinin yanında belediye otobüslerinin park yeri atıl duruyor, bir işlevi varsada pekala başka bir yere taşınabilir, oradan hem stad yanına direk üst geçit yapılıp mevcut üst geçidin yükü hafifletilir hemde otopark olarak kullanılıp staddan batı yöne gidecekler için alternatif oluşturulur. O arazi nereden baksanız 500 oto luk park yeri sağlar.

    19
    1
    1. @Ercan yorumuna yanıt olarak

      Ercan kardeşim çok doğru bir yorum yapmışsın tespitinin aynısını bende düşündüm hatta ne kadar araç park edebilir gibi bir araştırmada 800 araçlık bir oto park gibi duruyor dediğin gibi alternatif bir üst geçit çok iyi olur ayrıca otopark tan gelecek para da Bursa sporun bir açığını kapata bilir

      7
      1
  4. Yeminle inanın buskinin oradaki köprü dolu olduğu için o akan dolu trafikte karşıya 15 kadar kişi oldu arabanın biri sıyırdı guruba vurmaktan milim kaldı gurubun tam ortasına vuracaktı.Tabi kabahat arkadaşlarda yoldan karşıya geçtiler köprüden değil

    8
    1
  5. Sevgili Bursasporlular tirbünler sadece görsel açıdan güzellikler yoktu aileleri ile gelenlere genç kardeşlerimiz yer verdi bu ve buna benzer müthiş güzellikler vardı aslında benim naçizane bir önerim var Güney Kale (Teksas ın) aynı Almanya da Dortmund un stadyumunda ki gibi ayakta maç seyredilmesi yani oraya 20 bin olur şimdi tff demesin yok koltuk yok şu lütfen ne stadyumlar var tirbün yok kimse kalkıp işgüzarlık yapmasın çok da güzel olur

    7
    3
    1. @Eski Teksas yorumuna yanıt olarak

      Kardeşim bu toplumsal bir davranış biçiminin sonucu alınmış bir karar ve çok doğru bir karar. İnsanlar omuz omuz geldiği vakit yanındaki insanlardan güç alır hiç yapmayacağı davranışları yapmaya başlar toplumsal taşkınlıklara meyleder o yüzden uefanın bir kuralıdır bu insanları sürü psikolojisine sokmadan maçları izletmek.

      6
      2
      1. @Ercan yorumuna yanıt olarak

        Çok entellektüelsin Ercan. Bravo valla. seni en azından Belediye Meclisi’ne falan almak lazım. Hrcanıyosun klavye başında. Gerçek söylüyom

        3
        5
  6. Taraftarın bir diğer çilesi de rahatça küfür edememek.

    Benim hiç bir yerde duyulmamış, yakası açılmadık denilen cinsten onlarca ağır küfür portföyüm var.

    Tribünde bunları ne zaman kullanmaya kalksam sağdan soldan müdahaleler oluyor.

    Tamam bizim topçulara, bizim hocaya, bizim başkana etmeyelim ama, rakibe ve hakeme edebilmek için bari izin verin yahu.

    Bu da, TARAFTARIN ÇİLESİ olan konulardan biri. Bilginiz olsun diye yazdım.

    6
    43
  7. Hala demir parmaklık diyosunuz sırf Bursaspor adını karalamak için dışardan taraftarmış gibi gelip yarın öbür gün bir iki kansızın sahaya dalmayacakları ne malum

    4
    7
    1. @Halil1963 yorumuna yanıt olarak

      Arkadaş sen neyle besleniyorsun Demir parmaklıklar dışarıda insanlar sahanın dışındaki demir parmaklıklardan bahsediyor ayrıca o demir parmaklıklar hangi hainliği önleye bilir ki hangi gözle tespit yapıp hangi beyinle yorum yaptın sahaya atlama eğilimi olan kim varsa hain veya Bursasporlu sen ben ve güvenlik güçleri müdahale etmek zorundayız karşıdan mal gibi bakarsak olmaz tepkimizi anında koymalıyız

      5
      2
      1. @Burakk yorumuna yanıt olarak

        Stadyum dışındaki demirlerin kesinlikle kaldırılması lazım ancak bunun için sağlam bi güvenlik şirketiyle anlaşılmalı malumunuz stadyumumuzda çok fazla hırsızlık olayı yaşadık geçmiş zamanda

  8. Merhabalar
    Benim bir önerim olacak. Sadece maç günleri aktif olacak şekilde acemler istasyonunun ilerisine ek bir istasyon kurulsa. Toplu taşıma ile gidecekler buraya bir kanal veya tünelden yönlendirilse. Sadece maç günleri özellikle maç sonunda burada harici iki yöne giden uzun vagonlu metro beklese. Bence hem metro çalışanları için hem güvenlik güçleri için hemde Taraftar için kolay ve sorunsuz ve hızlı bir tahliye olur diye düşünüyorum. Yer altında olmasına gerek yok yer üstüne ve köprülü kavşak ile acemler istasyonu arasına yapılabilir yerde var.

Bir yorum yazın

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu