Enes Çelik: Üzülerek söylüyorum ki!

Bursaspor Kulübü Başkanı Enes Çelik sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

Başkan Enes Çelik’in açıklaması şöyle;

Dün oynanan Düzcespor-Bursaspor müsabakasında aldığımız galibiyetten dolayı futbolcu kardeşlerimizi ve teknik heyetimizi tebrik ediyorum.

Ayrıca tarafımıza göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı Düzcespor Başkanı ve Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum.

Dün, Başkanlığım döneminde ilk profesyonel müsabakamıza çıktık.

Bugüne kadar olduğu gibi artı ve eksilerimizi hamaset yapmadan ortaya koymamız gerekiyor.

Haklı olduğumuz noktalardan en önemlisi bazı emniyet mensuplarının yetkilerini aşarak taraftarımıza orantısız güç kullanımları neticesinde ortaya bizi çok üzen görüntüler çıkmasıdır. Bu konuyla ilgili gerek avukatlarımız aracılığıyla bulunduğumuz hukuki girişimler, gerek idari temaslarımız sonucunda devletimizin gereğini yapacağından en ufak bir şüphemiz yoktur.

Tüm Bursaspor camiasının şunu bilmesini isteriz, haklı olduğumuz her durumda biz üstümüze düşenin fazlasını her zaman yapacağız.

Şimdi haksız olduğumuz noktalara gelelim.

1.Tarafımza ayrılan 225 misafir seyirci kapasitesi girişimlerimiz ve Düzcespor yönetiminin iyi niyetiyle 450’ye çıkarılmıştır. Bu duruma rağmen resmi kayıtlara göre 1200 taraftar maçı izlemek üzere Düzce Stadyumu’na gelmiştir. İçeri giren taraftarımızın bir bölümü üzülerek söylüyorum ki gerçek manada bir bilete sahip olmadan içeri girmiştir. Bundan dolayı bileti olan taraftarlarımızın bir kısmı stadyum dışında kalmıştır.

2.Düzcespor’un bilet satış noktasından bilet satın alarak Kapalı Tribüne giren 150 civarı taraftarımız kalkıp takımımız lehine tezahürat yapmaya başlamıştır. Bir an için kendimizi karşı takımın yerine koyalım, bizim Atatürk Stadyumumuzda Bursasporumuza ait tribünlerde rakip taraftarların kalkıp tezahürat yaptığını…

3.Düzceye gelen taraftarlarımızın bir kısmı, bir spor müsabakasına gelinmemesi gereken , Bursaspor camiasının hiçbir ferdine yakışmayacak hal ve tutumlar sergilemiştir.

Son söz olarak özetle ;

Yönetim Kurulu olarak ana amacımız Bursaspor marka değerini üst seviyeye çıkarmaktır. Bu noktada görev sadece yönetim kuruluna değil, özellikle deplasman maçlarında taraftar guruplarımıza aittir.

Lütfen bundan sonraki deplasman ve iç saha müsabakalarında sergilediğimiz davranışların takımımızın imajına zarar verip vermediğini gözeterek hareket edelim.

31 Yorum Onay bekleyen yorum yok

    1. @Bs1963 yorumuna yanıt olarak

      Bunlar seneler evel Bursa’da meşhur Beşiktaş olaylarını başlatan aynı çapaculcuların devamı Bursaspor kendi taraftar kimlik kartını çıkartmadan bu haydutların önüne geçilmez ve hele bundan sonra dış maç bileti ev sahibi takımlardan istenmemesi lazım çünkü en azından o şehrin polisi önlem alır stada bu haydutları sokmaz

      39
      1
  1. Başkan sonuna kadar haklı oraya biletiyle gidip giremeyen insanların yerine yığma yaparak girenler var bunlar olduğu sürece bu klübe hep zarar verecekler bu kişilerin de kim olduğunu bütün Bursa biliyor artık çorbacı amigo tayfası

    159
    1
  2. Bu müptezeller taraftarlıktan ne anlar anca hap içip orayı burayı kırıp dökerler
    Onların maharet gördüğü şey budur
    Teksası tümden lav edip adam akıllı 3-5 adam etrafında toplanılması lazım
    Bursaspor tribünü eskiden olduğu gibi esnaf tribünü olmalı

    132
    3
    1. @Yeşil sevda yorumuna yanıt olarak

      Bunlara laf attığında kuduz köpek gibi ısırırlar. Taraftar kılıklı terörist bunlar. Demiştim bir kaç şey yapmıştır bunlar düzce de diye. İki deplasmanda şahit oldum çünkü yaptıkları pisliğe

      59
      1
  3. Başkanımız çok düzgün biri. Zaten bu yüzüne de yansıyor. Söylediklerimin tamamına katılıyorum.
    Parayı buldu, takımı kurdu ancak ne yazık ki tarafarı taraftar yapması çok zor. Hatta imkansız
    Maalesef çıktıığımız bu şampiyonluk yolunda en büyük engel kendi taraftarı.
    Bir de her ne hikmetse ısrarla bunları parlatmaya çalışan yerel medya…

    117
    1
  4. işin çok zor başkanım.
    bu taraftar kamburuyla başarıyı nasıl yakalayacaksın hem bilmiyorum. hem de çok merak ediyorum…

    94
    1
  5. Şu taraftar grubunda çoluk çocuk veya daha doğrusu beyni çocukluktan holiganliktan kurtulamamış ahmaklar olduğu sürece düzelmez. Ulan size şaşmıyorum tüm bursaspor taraftarı. Bu holiganlara musaade etmeyin . Yeni kurulan şu yapıya ihanet ettirmeyin. Bu holiganlik bursaspora ihanettir .

    85
    1
  6. Doğrusuyla yanlışıyla güzel bir açıklama olmuş. Dün tahmin etmiştim biletsiz kişilerin içeri girip bilet alanların hakkını yediğini ama yine de birinci bir ağızdan açıklama duymak daha güzel oldu. Bu yönetimin arkasında durmak gerekiyor.

    72
    1
  7. Yaşım 61 bursaspor bizim canımız ciğerimiz bu teksas grubunun içinde kendini bilmez boş beleşleri sayın aklı selim teksaslılar artık içinizden ayıklayın bunlar hep zarar hep zarar yeter artık yaa ayıptır ya

    69
    2
  8. baskan helal olsun gerçekten lider bi bakış açın ve duruşun vizyonun var. gerektiği yerde kendimizi de eleştireceğiz ki doğru yolu bulalım. bravo.

    64
    1
    1. @batalla yorumuna yanıt olarak

      Başkan haklı. Bizim taraftar başlatmış oldu oradaki olayları bize yakışmıyor bu tarz olaylardan vazgeçmeliyiz. Sahaya odaklanmalıyız artık

      30
      1
  9. Helal olsun başkanım açıklamaların çok iyi , eğri oturup doğru konuşmuşsun . Haklı ve haksız taraflarımızı net dile getirmişsin. Böyle devam başkan hep destek tam destek. Umarım bu olaylar tekrarlanmaz ve taraftar olarak üstümüze düşeni en doğru ve en iyi şekilde yaparız . Takıma köstek değil destek olmamız lazım . Takım yenilenmesiyle birlikte umarım taraftar da kendine gelir ve küfür kavgayı bırakıp şampiyon olduğumuz senedeki gibi fair play ödülü alan taraftar ruhunu geri kazanırız

    34
    2
  10. Ah be başkan, bunları hiç demeyecek , gerçekleri söylemeyecektin!.. Şimdi ağzınla kuş tutsan, kulübün tüm borcunuda ödeyip kapatsan, başka bomba transferlerde yapsan artık değer görmeyecek linç edileceksin ve psikolojik saldırıya uğrayacaksın bu söylediklerinle çorbacıları aldın karşına artık.. Allah yardımcın ve yardımcımız olsun.

    30
    1
  11. Gerçekten konuşma tarzınız çok iyi Enes kardeşim.Sizi tebrik ediyorum haksız olunan noktalarda kimseyi kırmadan özenli kelimelerle yanlışları anlatmışsınız.Bu ilk deplasman macimizdi bazı yanlışlar olabilir taraftarımız bu dakikadan itibaren kendine yakışır şekilde hareket edecektir diye umut ediyorum.Cunku uzun zamandır bu kadar olumlu bir hava yakalanmamıştı Bursaspor’umuzda bunu bozmaya hiç kimsenin hakkı yok.O yüzden herkes bian önce kendine çeki düzen versin lütfen.

    14
    1
    1. @greeny yorumuna yanıt olarak

      Başka takım tutan bizim tribünden bilet alıp tezahürat yaptığını

      O zaman delikanli kesiliriz değil mi nasıl yaparlar diye bizimde yaptığımız bu artık değişin çekin bursasporumun üzerinden Elinizi

      Bursaspor teksasdan ibaret değil

      Bunlar yüzünden ben vw ailem bursaspor formamla adanada antalyada rahat gezip mac gidemeyecekmiyim

      Yeter teksas …..

      6
      1
  12. Lütfen, taraftarın önde gelen, aklı selim, lafı geçen, ağırlığı olan abileri; içinizden birisi Selim’e bırakması gerektiğini söylesin. Bu şahıs yine ortaya çıktı. Tribünden müdür nerde diye bağırıyordu. Selim ve tayfası artık bırakmalıdır. Tribünde gençler olmalı ama aklı ve zekası çocuk olanlar dışlanmalı. Sevda ile holiganlığı birbirine karıştıranlar ayıklanmalıdır. Bu kadar çaba ve destek boşa gitmemeli. Bu yönetim de işi bırakırsa ilk sebebi bu taraftarın yaptığı orantısız saygısızlıklar ve anlayışsızlıklar olacaktır.

    9
    1
  13. Başkan sen bence bursa için mucizesin

    Ama emin olun

    Bu taraftar ki

    Tüm bursaapor taraftarından bahsetmiyorum

    Maalesef holiganliklari yüzünden tüm turkiyenin hedefi haline gelms bir taraftara profili var

    Ama şu gerçek ki sizde yer bunlar

    Şampiyon olmuş takımın hocasını ağlatarak kaçıranlar

    Osmangazi köprüsünde futbolcunu dönenlerin ne beklersin..

    Badksnin umarım bunlara mağlup olmazsınız sizin ve bizim en büyük rakibimiz teksas içindeki psikopatlardir belescilerdir

    6
    1
  14. Cok haklisiniz baskan

    Ama sizde ilk profosyonel mactan gordunuz ki BURSASPOR aşkı böyle bir şey karşi taraf jop mop umrunda degil kimsenin tek sevda bursaspor ins tekrarlanmaz dilegiyle ama..yaşasin BURSASPOR..

    6
    33
  15. Başkan sonuna kadar haklı. Bizim taraftar kadar takımına zarar veren başka taraftar görmedim. Küfür edip , olay çıkartacak taraftar maça gelmesin. Geçen sene düşmemizin de en önemli sebebi bilinçsiz taraftardı. 11 maç ceza aldık. Yine de akıllanmadılar. Tüm taraftarı kastetmiyorum ama maalesef problemli olanları ayıklamak gerekiyor. İlk defa böyle birliktelik yakalanmışken bu olaylara ne gerek var.

  16. Bende bir Bursaspor taraftarı olarak yazıyorum bu olayları tüm Bursaspor taraftarlarına yüklemiyelim bunları yapanlar ceplerinde beş kuruş parası olmayan gruplar halinde dolaşan her türlü madde kullanan ama tek başlarına kaldıklarında sıfır olan müptezeller maça giderler maç seyretmez kendi aralarında olay çıkarırlar insanları rahatsız ederler bunlar yüzünden tribün ceza alır suçu olmayan o hafta maça gidemez ama bunlar girer bu tipler yüzünden takım ceza alır ama bu müptezeller akıllanmazlar başkan iş sana düşüyor bunları tribün liderleriyle beraber sen temizliyeceksin bizim yada emniyetin elinde olan birşey değil otobüs yada bilet bunların avantalarını keseceksin

  17. Başkanın değindiği noktalar 99% Doğru

    Açıklamada Tek açık nokta; biletsizler dünyanın her yerinde maça girmeye çalışırlar.
    Avrupa’da Şampiyonlar ligi musabakaları dahil buna. Heryerde olduğu gibi Bursaspor dahil tüm ev sahibi kulüpler ve emniyet biletsizleri stada yaklaştırmayacak bu kadar basit. Biletlilerin de yerleri dolmayacağı için dışarıda kalmayacaklar. Emniyet ve kulüpler maçlarda iyi planlama yapmazlarsa, caydırıcı önlem almazlarsa taraftarımızın gücü altında böyle ezilirler.

    2021 yılı Avrupa Şampiyonası İngiltere İtalya finalini anlatan Netflix’teki “The Final: Attack on Wembley” adlı belgeseli mutlaka izleyin. Finale 6000 biletsiz kişi geliyor. Wembleydeki belediyenin ve organizasyonun yetersiz güvenlik planlaması yüzünden kapılar çöküyor, büyük yıkım oluyor.

    Güvenlik konusunda kulüpler ve yerel yönetimler gerekli önlemleri almak zorundalar. İçeri biletsiz girmişler demek bahane değil sevgili başkan.

    Bunun dışında harika takım kurmuşsunuz. yolunuz, yolumuz açık olsun.

    4
    12
  18. Biletsiz taraftarı içeriye alan düzce emniyeti biletli taraftarı dışarıda maça almıyor ve jopluyor.Burada suçlu kim.Biletiyle maça girmek isteyen taraftar mı ?

Bir yorum yazın

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu