Ankaragücü 114 yaşında!..

İmalat-ı Harbiye işçileri tarafından 31 Ağustos 1910'da kurulan MKE Ankaragücü 114 yaşına girdi.

Ankaragücü Yönetim Kurulu kulübün kuruluşunun 114. yılını bir mesaj yayınlayarak kutladı.

İşte o mesaj;

Yönetim Kurulumuzun 114. Kuruluş, Yıl Dönümü Mesajı;

30 Ağustos Zafer Bayramı‘nın coşkusunu yaşadığımız günün ertesinde, köklü tarihimizin bir yıl dönümünü daha büyük bir gurur ve heyecanla kalıyoruz. MKE Ankaragücü, yalnızca bir futbol kulübü değil bu şehrin ruhunu yansıtan, taraflarının sevgisiyle büyüyen ve zorluklara karşı dimdik duran bir camiadır, Imalat-ı Harbiye‘dir. 1910 yılında başlayan bu onurlu yürüyüş, bugün taraftarlarımızın ortak tutkusu olarak sürmektedir.

Bu sezon mücadeleyi bırakmayan bir takım izletmek, daha güçlü daha kararlı ve hedeflerine odaklanmış bir Ankaragücü’nü sahada göstermek için gece gündüz çalışıyoruz. Taraftarımızın desteği ve inancı sayesinde, Ankaragücü‘nün sezonu şampiyon olarak tamamlayacağına olan inancımız tamdır.

Takımımıza desteğinin ve her koşulda yanımızda olmanız. bu kulübün en büyük gücüdür. Sezon sonunda yeniden Süper Lig‘e yükselmek ve Ankaragücü bayrağını en yükseklerde dalgalandırma k için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. Bu yolda hep birlikte yürüyecek, başarılarımızı da gururla kutlayacağız.

Çünkü biz Ankaragüçlüyüz, çünkü biz birlikte güçlüyüzl

Büyük Ankaragücü ailemize, kulübümüze olan bağlılığınız ve sevginin için teşekkür ederiz. Birlikte nice başarılar elde edeceğimiz güzel günlerde buluşmak dileğiyle.

BURSASPORANKARAGÜCÜ Dostluğunun Hikayesi

Bursaspor ile Ankaragücü taraftarları arasındaki dostluk, yıllar öncesine dayanıyor.
Ankara’da üniversite okuyan Bursaspor taraftarı Abdülkerim Bayraktar, yeşil-beyazlı formasıyla Ankaragücü maçlarına gitmeye başladı. Aralarında Bursaspor formasıyla bir taraftarın oturmasına anlam veremeyen Ankaragücü taraftarı, daha sonra Abdülkerim ile dostluk kurdu. Ankaragücü‘nün hiçbir maçını kaçırmayan ve her maça yeşil-beyazlı formayla giden Abdülkerim, Bursaspor ile Ankaragücü taraftarları arasındaki dostluk köprüsünü kurmaya başladı.

Okul sonrası 1993 yılında askere giden ve yedek subay olan Abdülkerim Bayraktar‘ın Mardin’de şehit düşmesi, hem Bursaspor hem de Ankaragücü taraftarlarını derinden üzdü. Şehit Abdülkerim Bayraktar‘ın Bursa‘daki cenaze törenine, Ankara‘daki maçlarda tribünde beraber olduğu Ankaragücü taraftarları da katıldı. Cenaze törenine sarı-lacivertli forma ve kıyafetlerle gelen Ankaragücü taraftarları, cenazede Bursasporlu taraftarlarla birlikte saf tuttu. Bu tören sonrası, her iki takım taraftarları arasındaki dostluk iyice pekişti. Bursasporlu taraftarlar, 1993 yılından bu yana her maçın 6’ncı dakikasında “Ankaragücü“, Ankaragücü taraftarları da her maçın 16. dakikasında “Bursaspor” diye tezahürat yapıyor.

Bizlerde Bursasporluyuz.Org ailesi olarak kardeş kulübümüz Ankaragücünün 114. yaşını kutluyor, birlikte nice başarılar elde edeceğimiz güzel günler yaşamayı temenni ediyoruz.

23 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Futbol da kardeş-mardeş diye bir şey yok.
    Bu mücadeleyi ve rekabeti sulandırmaktan başka bir değil.
    tıpkı diğer kulüplerle olduğu gibi ankaragücü de bizim ezeli rakibimiz, ebedi dostumuzdur.

    32
    6
    1. @kaveci rıza yorumuna yanıt olarak

      Ne kardeşliği adamlar bizleri bu hale düşüren kişiler kardeş dediğin kardeşsini kollar onlar yedekler çıkıp küme düşmemizi sağladılar superligde goztepele son hafta oynan maçta cevahir diyerek kişi penaltı yaptırmak için takla attı bolusporla son hafta kümede kalma mücadelesi veriyoruz yedek kadroyla çıktılar bunları dostumuz

      9
      9
    1. @Bulbus Glandis yorumuna yanıt olarak

      Ama adama demezler mi o zaman;
      Ağlak Aytaç penaltıyı atsa düşmezdin…
      Bal gibi iki golü iptal edilen Göztepe’yi yenseydin düşmezdin…

      Ama doğru ya;
      bizi Trabzon şampiyon yaptı bi kere de düşmekten kurtardı…
      Pehhh kafalara bak…

      16
      5
      1. @Atınki yorumuna yanıt olarak

        sen o goztepe maci ozeti i ac izle iptal edilen iki golde gol degildi sirf yorum yapmak icin yorum yapma o sampiyonluktada bize 76 puani trabzon toplatmadi

        1
        1
      2. @Atınki yorumuna yanıt olarak

        onlar bize dedi ya bizi küme düşürdünüz atkılarımızı sahaya attılar ne yani sen şimdi Bolu maçına yedek kadroyla çıkmalarını mı savunuyorsun yenmemek ayrı yenememek ayrı kardeş aradaki farkı fark et boş yapma

  2. valla bu kadar düştükten sonra ne anlamı kalıyor ya da onlar bizi bizim onlara verdiğimiz değer kadar değer veriyorlar mı? fazla abartılmamalı bu dostluk muhabbeti. profesyonel dünyada kimsenin gözünün yaşına bakmazlar. son maç kalır düşüverirsin. oyuncular bu tip maçlarda farklı düşüşler yaşıyor. özellikle ankarada bir grup taraftar hiç de bursaspor sevdalısı değil. aklı başında az biraz ankaragüçlü vardır ancak dediğim gibi abartılmamalı artık. düşman kazanmayalım ama fazla şirinliğe de gerek yok.

    21
    4
    1. @Eski stad yorumuna yanıt olarak

      İşiniz gücünüz suyu bulandırmak,bence spor salonun bile eski yerine yapılması yanlış yeni stadın yanında bomboş arazi var oraya yapılabilir stad ve spor salonu yanyana daha güzel olur bursa 4 milyonluk şehir artık şehir merkezi stadyumu kaldıracak kapisitede değil kimbilir hangi takımın taraftarısın işiniz gücünü millete gaz vermek.

      9
      12
      1. @OSMANLI-16 yorumuna yanıt olarak

        Dünyanın bütün şehirlerinde stadlar şehrin ortasında her yerde kaldırıyor birtek turkiyede mi kaldirmiyor. Yediniz yediniz bitiremediniz

        4
        6
        1. @Muhammed yorumuna yanıt olarak

          Arkadaşlar Suriyeli dolu Çarşamba,Selimiye,Hocahasan,Uluyol,Kemerçeşme vb mahalleler sizce artık şehir merkezimiz mi?Gelinlikçi ve masaj salonu dolu Altıparmak caddesinde yukarı aşağı tur attığımız günler sizce kaç sene önce idi?Kültürpark’ta sizce bu gece Türk mü çok Arap mı?Gerçi bu siyasi bir sorun ,çözüm yeri burası değil ama artık sosyokültürel merkezimiz Özlüce,FSM ve Odunluk…Stadımız da tam burda…Şikayeti bırakalım,stadımızı doldurmaya bakalım…BBB stadı değil artık orası…100.Yıl Atatürk Stadı…

          3
          1
    2. @Eski stad yorumuna yanıt olarak

      yahu kardeşim, hem açız dersiniz, hem de
      a- şehrin göbeğinde,
      b- raylı sistemin yanıbaşında
      c- 45 bin koltuklu
      d- halı gibi zeminli stadı beğenmezsiniz.
      e- üstelik oraya Atatürkün de ismi verildi.
      bu israf değil de ne?
      o paralar Bursalıların refahına harcansa daha iyi değilmi?
      aslında ben senin niyetini biliyor, yorumunu okurken sırtını bile görebiliyor, sana cevabımda hazır ama burası siyaset meydanı değil Bursaspor taraftar sitesi.
      ve bu kulübün her görüşten taraftarı var.
      hazır, camia olarak birlik ve beraberliğe bu kadar çok yaklaşmışken kabuk tutmuş yaraları kaşıyıp kanatmayın.
      LÜTFEN…

      10
      3
  3. Biz çıkışa geçersek onlarda düşüşe geçerlerse yolda karşılaşırız bizi ilk satanda ANKARAGÜCÜ olur bizde 6 cı dakikada en yüksek sesle ANKARA GÜCÜ Demeye devam ederiz Allah akıl fikir versin Bursaspor taraftarına Maç esnasında kenar yönetiminden 67 ci dakikada Bursaspor un gol attığı haberi geldiğinde kenardan oyuncusuna Bursaspor maçı 1 .1 yaptı diyerek uyaran 71 dakikada ortada hiç pozisyon yokken penaltı yaptıran Ankaragücü oyuncularını asla unutmam

    9
    4
  4. Başkentimizin tarihi çınarı iyiki varsın şanlı ankara gücü taraftarınla çok yaşa bursadan sevgiler

    9
    25
  5. Bu kardeslik muhabbeti cok sıktı beni..düşmanlik ta istemem kimseyle,vıcık vıcık ilişkiyeye de hiç gerek yok..dogrusunu soylemek gerekirse Goztepe bile daha yakin geliyor bana

    8
    6
    1. @EGAL yorumuna yanıt olarak

      Ulan bu sene delirip, 8 Taş’la barışıp kardeş olcan, bütün Türkiye şok olsun, kafayı yesin amk. Gidicen İstanbul’a, 8 Taş taraftarıyla kol kola girip Beşiktaş’taki kazan biranesinde çekicen kafayı, içicen biraları, yiycen midye tavaları. Ordan hep birlikte dooğru İnönü stadına. Sonra hep bir ağızdan Dikilmiş Ankara Gücü diye başlıycan bağırmağa, bak bakalım ne oluyo. Valla iyi fikir ha.

  6. şu ne’yi ayır da cümle kendine gelsin. bize ne? (bu arada internette tüm harfleri küçük yazmak tercih meselesidir kuralları bilmeyişimden değil. bazı angutlar saldıracak bir şey bulamayınca saçmalıyorlar)

    1
    1

Bir yorum yazın

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu