Anıl Atağ: Çok büyük bir kulüpteyiz

Rakiplere değil kendimize bakıyoruz diyen deneyimli eldiven, “Buraya geldiğinizde Süper Lig’e, Avrupa kupalarına, tekrar o şampiyonluk günlerine dönme duygusunu yaşıyorsunuz. İyi ki gelmişim diyorum. Çünkü çok büyük bir kulüpteyiz” şeklinde konuştu.

Yeni sezon hazırlıklarını Bolu Gerede’de sürdüren Bursaspor’da yeni transferlerden, 34 yaşındaki kaleci Anıl Atağ, yeşil beyazlılardaki ilk özel röportajını OLAY’a verdi.

Bursaspor’un yeni kalecisi Anıl Atağ, Bolu kampında Olay Gazetesi Bursaspor Muhabiri Emre Kurtbay’ın sorularını yanıtladı.

Transfer sürecini paylaşan ve kulüpten içeri girdiği ilk andan itibaren Bursaspor’un büyüklüğünden çok etkilendiğini belirten Atağ, gruptaki rakiplerin ne yaptığından ziyade takım olarak kendilerinin yapacaklarının önemli olduğunu söyledi.

İNŞALLAH İPİ BİZ GÖĞÜSLEYECEĞİZ

Hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ancak maç maç düşüneceklerini vurgulayan deneyimli file bekçisi, “Aslında bütün gruplar zor. Takım takım saymanın bir anlamı yok. Tüm takımlar bir hedefle kuruluyor. Biz de aynı şekilde. Takım ismi önemli değil. Biz sadece kendimize bakacağız. Adım adım gidip, maç maç bakacağız. İnşallah şampiyonluk ipini göğüsleyen taraf biz oluruz. Her takımın kendine göre dengeleri var.” dedi.

İLK TELEFON HAMZA’DAN

Yeşil beyazlı takıma transfer sürecini anlatan Anıl Atağ, kendisiyle ilk irtibatı geçen sezonda da aynı takımda forma giydiği Hamza Gür ile sağladığını belirten Atağ, şöyle devam etti: “Geçen seneyi Ankaraspor’da geçirdim. Orada Play-Off oynama başarısı gösterdik. Sözleşmem bitmişti ve Bursaspor ile ilgili bir durum yoktu. Daha sonra bir telefon geldi arkadaşım Hamza Gür’den. Benden önce Bursaspor’a transfer olmuştu. O transfer olduktan sonra Bursaspor’un ne kadar büyük bir camia olduğundan bahsediyordu. Zaten bilmeyen yoktur.”

İYİ Kİ GELMİŞİM

“Hamza ile kendi aramızda konuşuyorduk. Bir kaleci arayışı olmuş. İsmimiz geçmiş, başkanımız ve yönetici abilerimiz de uygun görmüşler, beni aradılar. ‘Ne düşünürsün’ dediler. Ben de Bursaspor arayınca, ‘Buranın hiçbir zaman ligi yok’ dedim. Bunu yaşayarak da görüyorum zaten. Süper Lig’e, Avrupa kupalarına, tekrar o şampiyonluk günlerine dönme duygusunu yaşıyorsunuz. Nasip oldu ve transfer için anlaştık. İyi ki gelmişim diyorum. Çünkü çok büyük bir kulüpteyiz. İnşallah hak ettiği yerlere gelecek.”

ANKA KUŞU MİSALİ KÜLLERİMİZDEN DOĞACAĞIZ

Anıl Atağ, “İlk gün tesislere geldiğimde etkilenmemek elde değildi” şeklinde konuştu. Anıl Atağ, Bursaspor Kulübü’nde içeri adım attığının ilk anından itibaren yeşil beyazlı kulübün büyüklüğünden etkilendiğini belirtti. Koca çınarın anka kuşu misali küllerinden yeniden doğarak hak ettiği yere döneceğinden emin olduğunu kaydeden deneyimli kaleci, “İlk gün tesislere geldiğimde etkilenmemek elde değildi. Şehir de Bursaspor adı altında bir bütün halinde. İnanılmaz bir bütünleşmenin olduğunu gördüm. Tekrar bir şahlanış, anka kuşu gibi tekrar küllerinden doğarak hak ettiği yere dönme duygusunu içeri girdiğim ilk andan itibaren hissettim. Bu konuda çok memnunum.” ifadelerini kullandı.

KAMP ÇOK İYİ GEÇİYOR

“Kamp ortamımız çok güzel. Futbol camiasından birbirimizi tanıdığımız arkadaşlarımız var. Böyle olunca adaptasyon sorunu da çok rahat bir şekilde aşılıyor. Herkesin birbiriyle muhabbeti var. Gençler de çok iyi, karakterli çocuklar. Çok çalışıp eksiklerimizi gidermeye çalışıyoruz. İnşallah lige güzel bir başlangıçla sonu şampiyonluk olan bir sezon olur.”

GENÇLERİMİZİN POTANSİYELİ YÜKSEK

“Genç kalecilerimiz çok potansiyelli. Zekeriya ile de yıllarca rakip olarak karşılıklı oynadık. Ben onu, o beni bilir. Kerem Matışlı’nın önü inanılmaz açık. U18 Milli Takımı’na da seçildi. Onun adına çok mutlu oldum. Kendim Milli takıma seçilsem ancak bu kadar mutlu olurdum. Geleceği çok parlak. İnşallah Bursaspor Süper Lig’e geldiğinde kalede inşallah o olur. Yaşı daha 17. Çok çalışacak. Büyük bir potansiyel. Çalışmaktan keyif alıyorum. Aynı şekilde Berkay da çok yetenekli bir çocuk. Güzel bir kaleci ekibimiz var. Hocamız çok pozitif, bizi inanılmaz iyi çalıştırıyor. Antrenmanlarda keyif alıyoruz. Çok güzel bir rekabetimiz var. Bursaspor için ne gerekiyorsa, o özveriyle çalışıp elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Emre Hocamız nezaretinde çok iyi çalışmalar yapıyoruz.

TARAFTARIMIZ İNANILMAZDI

“İki senedir Bursaspor’a rakip oluyordum 2. Lig’de. Geçen sezon Ankaraspor, ondan önce de Afyonspor’dayken rakip olmuştum. Hiç fark etmiyor taraftar için. Az da olsa sanki 20 bin, 30 bin kişi gibi destekliyorlar. Zaten stada ayağınızı bastığınızda o baskıyı hissediyorsunuz. Oradaki sayının bir önemi yok. Geçen sezon ilk mağlubiyetimizi Bursaspor’a karşı almıştık. İlk yarıyı iki mağlubiyetle kapatmıştık, biri Bursaspor’du. Stat, ambiyans, taraftar inanılmaz. Afyonspor’la deplasmana gelmiştik. Orada da inanılmaz bir destek vardı takımın durumu belli olmasına rağmen. 90 dakika susmadan destekliyorlardı. Bu tarz camiaların yeri Süper Lig’dir. İnşallah biz de oraya gitmesi için elimizden geleni yapacağız.

ARKAMIZDA OLSUNLAR YETER

“Taraftarlarımızın bizi son ana kadar destekleyeceklerinden eminim. Biz de sahada elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Allah nasip ederse o kupayı Bursa’ya getirmek istiyoruz. Onlar bizim arkamızda olsun yeter. Çok büyük bir camiadayız. İnşallah hak ettiği yerde olacak. Şampiyonluk tabii sahada olan bir şey. Tabii biz hem sahada hem de dilimizle sürekli isteyeceğiz. Umarım tekrar o şahlanışın başlangıcı biz oluruz.”

2 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Evet kardeşim.
    Bursaspor tekrar yükselişe geçiyor.
    Sizler saha içinde, çalıştırıcılar kenarda ve biz taraftarlar tribünlerde yöneticilerimiz ile birlikte iyi bir ekip olarak Bursaspor umuzu yeniden Süper Lig’e çıkaracağız.
    Çalılmalarınızda başarılar dilerim.

    24
    3
  2. Sizler inanıp sahada bu inancinizi
    Mücadelenizi ortaya koyun yeter
    Biz taraftar da gerekeni yapip
    Stadı fulleyip, 12.adam olarak
    Destegimizi esirgemeyecegiz

    8
    1

Bir yorum yazın

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu