Sedat Cengiz “Bursaspor’dan telefon gelince”

Bursaspor’un yeni transferlerinden Sedat Cengiz, transfer sürecini ve 10 numarayla ilgili tercihinin bilinmeyen yönlerini SporBursa’ya anlattı.

Bolu kampında Celil İnce’nin sorularını yanıtlayan 32 yaşındaki futbolcu Sedat Cengiz, transfer görüşmesine başlarken söylediği ilk şartını açıkladı.

Deneyimli 10 numara Sedat,yeşil-beyazlı kulüple ilk görüşmesi sırasında öne sürdüğü istekle ilgili olarak, “Bursaspor’a transferim ile ilgili bana ilk telefon geldiğinde kulüpten tek isteğim 10 numaralı formayı giymekti” ifadesini kullandı.

“GEREKİRSE FORVET DE OYNARIM”
Sedat Cengiz’in Bolu kampında yaptığı özel açıklamalar şu şekilde:
“Bana Bursaspor’a transferim ile ilgili telefon geldiğinde kulüpten tek isteğim 10 numaralı formayı giymekti, başka hiçbir talepte bulunmadım.
Mevki olarak hocamız beni farklı pozisyonlarda da oynatabilir. Geçtiğimiz sezon çoğu maçta forvet olarak da oynadım.

“BENİM UĞURLU RAKAMIM 10 NUMARA”
Ama 10 numaralı forma benim için çok büyük anlam ifade ediyor. Benim çocukluğumdan beri uğurlu rakamım 10numara. Çoğu kulüpte ben bu numarayı taşıdım.
İznik doğumlu bir Bursalı olarak çoğu kişi benden 16numaralı formayı giymemi istedi ama ben, benimle bütünleşmiş 10 numaralı formayı almak istedim.

“EFSANENİN NUMARASINI TAŞIMAK BÜYÜK SORUMLULUK”
Hem Pablo Hocamızdan dolayı hem de kendi geçmişimden dolayı 10 numarayı istedim. Çünkü Bursaspor’un efsane isminin forma numarasını giymenin büyük sorumluluğunu taşıyacağım. Yönetime de bu isteğimi kabul ettiği için teşekkür ederim.”

9 Yorum Onay bekleyen yorum yok

    1. @onurs yorumuna yanıt olarak

      Bence lig başlamadan gönderilir. Yumurtacı Coşkun’un Pablo Hocaya sormadan aldığı oyunculardan biri. Neymiş efendim, İlhan Depe ile görüşülürken o da yanlarındaymış, Coşkun abisi hadi sen de gel o zaman demiş, bu da hemen gelmiş. Bi de 10 numarayı almış. Bak bak bak. Lan oğlum, Batalla futbolu bıraktığından beri kaç yıldır o formayı Bursaspor’da kimse giymeye cesaret edemedi. Sen hayırdır, Arabayatağı, Gölcükspor falan derken, koskoca Bursaspor’un 10 numarasına hemen öyle langırt?

      5
      57
      1. @Doğrucu yorumuna yanıt olarak

        Tamam kral sen istersen bu adamı gönderip 10 numaraya Berat altındişi koyalım geçen dün 1 oyuncu gelsin diye dua ederken şimdi oyuncu beğendiremiyoz

        19
        1
  1. Sayın kardeşim.
    On numaralı yeşil beyaz forma bilesin ki çok ağırdır.
    Taşımak zordur.
    Allah utandırmasın.
    Başarılar dilerim.

  2. Taraftar, seyirci ya da izleyici şeklinde tribünlerde bulunan kişileri sınıflayabiliriz.
    Taraftar; birbirine karşıt yanlardan herhangi birini destekleyen, tutan ya da herhangi bir şeyden yana olan (kimse), yandaş
    Seyirci & izleyici; 1. bir olayı, bir durumu seyreden, izleyen kimse, izleyici.
    2. (tiyatro, sinema, TV vb.ye) eğlenmek için bakan, izleyen kimse, izleyici.
    Açıklamalardan da anlaşılacağı gibi, tribünde olmanın asıl amacı desteklemek ve eğlenmek olmalıdır. Teknik direktörün yeri ve görevi, sporcunun yeri ve görevi bellidir. Tribünde bulunanlar ancak destek vermek ve takımını ateşlemekle görevlidir. Sporcu beğenmemek, taktiği beğenmemek demek, kendi rolünün dışına çıkmak demektir. Bizim işimiz sadece destek ve eğlenmektir. Aksi durumda bir sürü sorun, ceza ve gelecek maçların etkilenmesine neden olabilecek yaptırımlar demektir. Bir maçı kaybetmek ile kalabilirsek kazanmış oluruz.

  3. Sevgili Bursasporlular taraftar öncelikle sevgisini gösterecek armasını taşıdığı futbolcusuna saygı duyacak futbolcuyu beğenmeyen arkadaşlara soruyorum futbolcunun kaç maçını izlediniz maç istatistikleri nedir gol pası gol olarak değil koşu mesafesi ikili mücadele otun içinde ki pozisyon alması gibi ayrıca bulunduğumuz lig 3.lig bu lig de kaç maç izlediniz bu lig in yapısını oynanan oyunun kalitesini kaç km koşulsuzunu kaç korner kaç penaltı oluştuğunu bunların hepsini bilerek konuşalım ayrıca eski kötü alışkanlıklarımızı bırakalım kimse tirbünden hoca yönetici olmaya kalkmasın tirbünden takım destekler isek işte o zaman gerçek Bursaspor taraftarı olmuş oluruz kombine almadan forma almadan taraftar olunmaz
    Sn sanayici iş adamları kulüpten forma alın 500 forma 1000 forma 2000 forma bu şekilde de yardımda bulunabilirsiniz Sn Hüseyin Özdilek alın 1000 forma mağazalarınızda satın hiç para harcamadan yardım yapın
    Sn Cavit Çağlar bu şehir sizden 2000 forma almanızı bekliyor
    Sn Celal Sönmez sizden bu şehir 2000 forma almanızı bekliyor
    Pek çok sayınlar tamam bu şehirde eserleriniz mevcut lakin sizi siz olmamızda da bu şehrin katkısı büyük lütfen değerli şehrimin büyükleri sizler için 1000 2000 Bursaspor forması almak günlük içecek masrafınız dahi değildir saygılar efendim
    Kızıl ailesine sonsuz saygılar sevgiler

Bir yorum yazın

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu