Milli Savunma Bakanlığı’ndan Bursaspor’a müjde!

Mustafa Özdal’ın kanal16haber.com’da yayınlanan köşe yazısı dikkat çekti.

Yeşil Beyazlı kulüp,  Enes Çelik öncülüğünde ciddi bir aşama kaydetti, 1 milyarı aşkın borcu azaltmak için 270 milyon liralık kaynak yaratıldı, transfer tahtası açıldı.

Ancak tüm bunlar bir yana, ‘güven’ sorunu aşıldı.

Bursa’da siyasi ya da ideolojik gerekçelerle ayrışan ve bir türlü yan yana duramayan kesimler bile ‘Bursaspor şehrin ortak paydasıdır’ anlayışıyla aynı hedefte buluştu.

Yani artık bu kentin iş insanları, siyasetçileri, yerel yöneticileri, gönül rahatlığıyla kulübe katkı yapabiliyor.

Her ne kadar perde arkasında durmaya çalışsa da, tüm bu aşamalarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Artvin Milletvekili Faruk Çelik’in rolü büyük.

Dün Çelik ile hem Bursaspor hem de ülke gündemiyle ilgili uzun bir görüşmemiz oldu.

Eski danışmanı Yüksel Yeni’nin de olduğu görüşmemizde, Faruk Çelik özellikle Bursaspor ile ilgili önemli gelişmelerin haberini verdi.

Herkes Bursaspor’un sahiplenmesi konusunda Faruk Çelik faktörünün belirleyici olduğunu dillendirse de, Faruk Çelik  Bursaspor ile ilgili konuşurken kelimelerini özenle seçti.

Kendisini ön plana çıkarıcı sözlerime bile itiraz ederek, “Bursaspor şehrin ortak değeri ve markasıdır. Bursaspor’un küme düşmesi, transfer tahtasının kapanması,  tüm Bursalılar gibi, beni de üzmüştür. Bursaspor başkanı ve yönetimi, şehri sahiplenmesi gereken herkesten Bursaspor için katkı istedi. Ben de bir Bursalı olarak tabii ki elimi taşın altına koyacağım. Yapılması gereken her şeyi yapacak, yönetimin taleplerini yerine getireceğim. Herkes elini taşın altına koymalı ve Bursaspor’u tekrar o ihtişamlı günlerine taşımalıyız.  Bu, Bursa’yı seven herkesin görevidir” dedi.

Ayrıca kent dinamiklerine şu mesajı verdi:

“Bursaspor için birlik ve beraberliğimizi koruyalım.”

Faruk Çelik,  ‘birlik ve beraberlik’ mesajı verirken, Bursaspor Başkanı Enes Çelik’in, dün Memleket Partisi yöneticileri tarafından ziyaret edilmesi, önceki gün de Enes Çelik ve yönetimin, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ı İl Başkanlığı’nda ziyaret edip, Bursaspor forması hediye etmesi, Bursaspor yönetiminin AK Partili yöneticiler ve AK Partili belediye başkanlarıyla da sürekli temas halinde olmaları, birlik ve beraberliğin Bursaspor ekseninde tesis edildiğini gösteriyor.

Kentin diğer sorunları karşısında da bu birlik ve beraberlik tesis edilebilmiş olsaydı, Bursa’nın kangren olmuş hiçbir sorunu kalmazdı. 

Kuşkusuz Bursaspor Başkanı Enes Çelik ve yönetimi, Bursaspor’u siyaset üstü görüyor.

Bu denklemin içine CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i de dahil edebiliriz.

Çelik ile Bursaspor’un finansman sorununu da konuştuk.

Bugüne kadar ciddi bir bağış toplandığını ve finansman sağlamaya dönük girişimlerin Bursaspor yönetiminin yoğun çabalarıyla sorunsuz şekilde sürdüğünü söyledi Çelik.

Bu arada aldığım bilgiye göre yakın zamanda direkt Bursa Valiliği hesabına aktarılacak yeni bir bağış kampanyası da başlayacakmış.

Kıyaslama adına takip ettiğim bir gelişmeyi de yeri gelmişken paylaşayım.

Sakarya’da, valilik, belediye başkanları ve iş insanlarının katılımıyla benzer bir kampanya yapıldı. 

Ve Sakarya’da  sadece 12 milyon lira toplanmış. 

Bursa’da  ise bugüne kadar 270 milyon lirayı aşkın para  toplandı.

İki şehirdeki kampanyayı kıyaslarsak, Bursaspor yönetiminin birlik ve beraberliği sağlayan bu kuşatıcı politikasının, katılımcılık açısından ne kadar değerli olduğunu anlayabiliriz. 

Tabii 1 milyarı aşan borç nedeniyle, kaynak bulma arayışlarında kat edilecek epey yol var.

İşte bu noktada şu müjdeyi de verebilirim:

Bursaspor’a güçlü bir isim sponsoru geliyor, çok yakında!

Gelelim bir diğer önemli gelişmeye…

Malum son Büyükşehir Belediye Meclisi’nde,mülkiyeti Milli Emlak’a ait, kullanımı Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda olan ancak Bursaspor’a tahsisli Özlüce’deki 18 dönümlük arazi, CHP içinde krize neden olmuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, meclis üyeleri Yalçın Işıkyıldız ve Mehmet Aydın Saldız, Bursaspor’a kalıcı gelir sağlamak adına arazinin, ‘ticaret alanı’‘akaryakıt ve servis istasyonu alanı’ ve ‘sosyal tesis alanına’ dönüştürülmesine ilişkin önergeye ‘evet’ oyu verirken, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in başını çektiği grup ‘hayır’ oyu vermişti.

Önerge, CHP’li  Bozbey, Işıkyıdız, Saldız ile AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla meclisten  geçmiş, böylece Bursaspor’a büyük katkı sağlayacak finansman modelinin önü açılmıştı.

Faruk Çelik’e, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in Bursaspor ile ilgili bu çıkışının şehirde yakalanan birlik ve beraberliğe yıkıcı etkilerinin olup, olmayacağını sordum.

Çelik, o konunun bazı yanlış anlaşılmalardan kaynaklı olduğunu düşündüğünü, ilgililerin görüşüp, anlaşabileceklerine inandığını vurgulayarak, “Bursa için tüm Bursalılar ortak hareket ederse, şehir kazanır” dedi.

Şadi Özdemir, ret oyunun gerekçesini araziden NATO hattının geçmesi olarak açıklamıştı.

Ancak aldığım bilgiye göre, artık o gerekçe de geçerliliğini yitirdi.

Nitekim Milli Savunma Bakanlığı’ndan, arazinin kullanımına dair olur yazısı alındı!

Böylece, amacı sadece Bursaspor’a katkı sağlamak olan Özlüce arazisinin dönüşümünün önünde hiçbir hukuki engel kalmadı.

Kaynak
kanal16haber.com

19 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Okudunuz mu? Bakanlıktan belge alınmış. Demek ki eksik belgeler varken toplantı yapılmış. İster süper lig ister amatör yarım iş yapamazsın. Bu arazi mevzusu üstünden bağış kampanyaları devam ederken polemik yaratmaya çalıştınız. Belediye başkanı Bursaspor’a verdikleri desteği göstermeye çalışırken bilip bilmeden olayı farklı yerlere çektiniz. Ortamı gerdiniz.

    48
    90
    1. @Bitinyalı yorumuna yanıt olarak

      Şadinin planı başkalarına peşkeş çekmekti olmadı.Arazi Bursaspor elinden alınacaktı sen vakıfköye git denilecekti .Arazinin köşesine birde Atatürk heykeli dikip güzellemeler yaptı mı istediğini alırdı .böyle değerli arazi nilüferde çok değil.

      29
      14
      1. @As-tim yorumuna yanıt olarak

        Sorun=Belgenin eksik olması.
        Çözüm=Gerekli belgeleri tamamlamak
        İşlem=Gerekli yerlere müracaat etmek.
        Taraftar nezlinde, Bursalı nezlinde söylemiyorum, Türklerin kanında var liyaktsızlık.

        12
        14
        1. @Bitinyalı yorumuna yanıt olarak

          şadi sen misin lan kendini temize çekmeye çalıyorsun rum tohumu. senin beyen mediğin Türkler var ya 698 yıldır bu şehre BURSA diyor.

          12
          5
    2. @Bitinyalı yorumuna yanıt olarak

      Ne anlatıyon kardeş sen ? Demek ki bir sıkıntı yokmuş meclisten geçerken hayır diyenler utanır mı sanmam. Bozbey’e teşekkür ederiz. Demekki kontroller yapılmış onau gelineceği biliniyormu. Hayır denilse 2,3 ay sonraya kalacaktı. Al onay çıktı. Şadi efendi zortladı.

      82
      20
      1. @Teksaslı yorumuna yanıt olarak

        Onay çıkmadan mecliste bu konuyu oylamaya sunmayı doğru buluyorsan diyecek bir şeyim yok. Kader seni beni aynı yolda denk düşürmesin. Pozitif ayrımcılık değil liyakatsizlik istiyorsun.

        10
        31
      2. @Teksaslı yorumuna yanıt olarak

        Düşünce yapısına bak. Nilüfer belediyesine dersin ki maç günü toplu taşımada yoğunluk olmaması adına ek sefer düzenleyin. Stad çevresini kalkındaracak işler yapın. Bunlar olur Bursa’nın bir numaralı markası. Fakat diyorsun ki buraya bir dernek adına benzinlik açıcağız, belgelerimiz şuan hazır değil ama olacak, izin verin. Bu olmaz. Neden? Ben de dernek kurayım din istismarı ile koyun sürüsü gibi insan toplayayım. Geliyim diyim ki hastane, okul, kuran kursu açıcam, hiç bir belgem yok, bana izin verin. BU BİR YERDEN TANIDIK GELDİ Mİ?

        10
        22
    1. @Bursalı yorumuna yanıt olarak

      Bursa düşmanı Şadi şimdi hangi bahaneyi uyduracak acaba. Sayın Bozbeye, Işıkyıldıza, Saldıza, Akpli ve Mhpli belediye meclis üyelerine tekrar teşekkürler.

      17
      7
      1. @Mestanlı yorumuna yanıt olarak

        Sayın faruk çelik bursamızda yetişen siyaset ve iş dünyasını bursaspora sen ve evladın olmak üzere sizlere canı gönülden çok teşekküredrim allah razı olsun bursasporun bu kötü günleri sayenizde ve yardım sever iş adamları sayesinde tekrar o şanlı geçmişimize layık olduğu yere çıkacağımıza canı gönülden inanıyor allahın yardımcımız olsun sagolun varol çelik ailesi

        6
        3
  2. Bu pozitif havayı bozmaya
    Gerek yok bence Şadi bey de
    Siyasetteki muhalefet etme
    Alışkanligini kullanip kendince
    Bu imar durumuna muhalefet
    Şerhi koydu, bu konuya takilmamak
    Bence Özlüce için yillardir
    Düşünülmeyen ve hayata geçmeyen
    Bu durumu çok kisa süre içinde
    Hayata geçiren yönetimi
    Tebrik etmek gerek, bundan sonra ki
    Süreçte yapilmasi gereken tüm
    Özlüce tesislerini Bursaspor
    Kulübünün tapulu mali yapip
    Orada avm ve konut alani gibi
    Güzel bir yaşam alani projesiyle
    Bursasporun kurtuluşuna vesile olacak
    Kalici bir gelir getirecek projeyi hayata
    Geçirmek hedefimiz olmalidir.

    19
    2
      1. @Dogrucu yorumuna yanıt olarak

        Ne 2 yılı? Seneye bu zamanlar açılış var. Atış Yapı Carrefour arazisini bitirmeden önce, ÇElik İnşaat Özlüce’yi tamamlayacaktır İnşa Allah.🙌💡

        5
        1
  3. AKP olmasa bu kulüp batmıştı tarihten silinmişti şimdi yolumuz açık inşallah süperlige kadar gidecez Faruk Çelik ve Enes çelike dua edin..

    8
    15
  4. Bu yönetim gerçekten geldi ve taşın altına elini koydu, süper işler yapıyorlar umarım da hızlıca ait olduğumuz yere hem taraftar hem de takım olarak döneriz, ama yine de düşünmüyor değilim..
    Neden bu kadar ağır bir tapın altına insan elini koyar.
    Diğerleri geldi taşın altında altı aradı, buldu gitti, ama taşın altında altın bitti.

    Acaba..

    Bu arazinin, Gençlik ve Spor bakanlığı dan Bursaspor a tahsisi ne kadar daha devam ediyor. Bu tahsis süresi sonrasında arazi direk imara açılmış olarak mı kalacak, imarlı arazi payları satılabilecek mi. burada yine Bursaspor üzerinden bir rant mı planlanıyor…

    6
    12

Bir yorum yazın

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu