Eskişehirspor’un Bursaspor isyanı

Borç batağına batıp Bölgesel Amatör Lig'e düşen Eskişehirspor'un kurtuluşu için Bursaspor örneği verildi.

Anadolu Gazetesi‘nden Ahmet Deniz Canoruç, “Bursa kapattı biz niye kapatmayalım?” başlığıyla dikkat çeken bir yazıya imza attı.

Başkan Enes Çelik önderliğindeki Bursaspor‘un kurtuluş mücadelesini Eskişehirspor‘a örnek olabileceğini fade eden Canoruç şu ifadeleri kullandı:


Eskişehirspor’da bir yandan transfer çalışmaları yapılırken yönetim de kaynak arayışlarını sürdürüyor. Yanı başımızdaki komşumuz Bursaspor 3. Lig’e düşmesiyle adeta küllerinden yeniden doğuyor. Tüm şehir güvenilir bir yönetimin etrafında toplandı ve 240 milyon civarında bir bağış topladı. Eskişehir’de ki gibi ‘O oradaysa ben destek vermem. O bu partiye yakın, o yönetici zamanında böyle yaptı yardım etmem’ demedi, belediyesiyle, odalarıyla, iş adamlarıyla kulübünün yanında oldu. Kıvılcımı ateşe çevirdiler 3. Lig’de olsa dahi Türkiye’nin gündemine oturdular.

Eskişehirspor için de aynı senaryoyu gördük. Belediye başkanlarının onay verdiği yönetim oluştu ve göreve geldi. Şimdiye kadar şehirden istedikleri desteği göremediklerini söylesek yalan olmaz. Belediyelerin bazı destekleri ve sponsorluk anlaşmalarının haricinde şehirde destek anlamında bir hareketlenme yok. Bu şehri temsil eden ve o koltukları işgal edenler Eskişehirspor’a hala uzak durmakta ısrar ediyor ve görmezden geliyor.

Bu borç kapanmaz, transfer yasağı kaldırılmaz diyenler içinde bir örnek verelim. Bursaspor Kulüp Başkanı Enes Çelik, yaptığı son açıklamada, “Transfer tahtasının toplam maliyeti 426 milyon liraydı biz bunu bonuslarla birlikte 220-230 milyon liraya bitirdik. Burada önemli olan bunun kalıcı olarak bitirilmesiydi. Geçmiş yönetimlerin yaptığı gibi cezai şartlı ödemeler yapmadık” dedi. Eskişehirspor’un son yapılan kongrede borcu 433 milyon olarak açıklandı. Bunun yarısı alacaklı futbol ailesine. Yani alacaklı futbolcular, teknik direktörler, kulüpler ve menajerler. 234 milyonluk bu borcu biz de Bursaspor gibi çok daha küçük rakamlara kapatabilir ve Eskişehirspor’un üzerinden büyük bir yükü alabiliriz. Ancak bunun için kulübü yöneten eski başkan ve yöneticilerden başlamak gerekiyor. Ama Eskişehirspor’un bu hale gelmesine onların sucu yokmuş gibi davrananları hiçbir yerde göremiyoruz. Yanı başımızda çok güzel bir örnek var. Bursa kadar zengin olmasak da Bursaspor kadar borcumuz yok. Bu borç herkesin elini taşın altına koymasıyla ufak rakamlara kapanabilir. Bari bunu başarabilsin Eskişehir…

21 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Eskişehir taraftarı zor zamanlarda hep yanımızda oldu. Son kampanyada da karınca kararınca bağış yaptılar. Eğer Eskişehir için yardım kampanyası yapılırsa bende yardımda bulunurum. Eski güzel ve rekabet dolu günlerin hatırına.

    163
    2
    1. @Ömer Tarık yorumuna yanıt olarak

      Alacaklılar ile oturup konuşmak ve indirime gitmelerini sağlamak mantıklıca olur. Çünkü alacağını hiç alamamaktansa alabilecekleri kısmını en azından alabilmek daha mantıklı. Bu şekilde kulüp yönetimi de önünü daha iyi görür.

  2. Ben özledim eses, kocaeli maçlarını, güzel tribünler güzel maçlar oluyordu.
    Burada bazı kişiler daha beter olmalarını istiyorlar bence çok yanlış, yarın bizim ne olacağımız belli değil.

    104
    1
    1. @Efsane16 yorumuna yanıt olarak

      Eskişehir’de Ankaragücü maçında eşiyle çocuğuyla gelen taraftarı tartaklamakla delikanlılık olmuyor Eskişehir o insanların ahı tutmuştur madem o kadar erkekdiniz otobüslerin önüne cıksaydınız

      5
      43
    2. @Efsane16 yorumuna yanıt olarak

      Bursaspor Eskişehirspor SakaryasporKocaelispor yoksa süperligin tadı tuzu yok inşallah en kısa zamanda bu klüpleri süperligde görürüz

      21
      1
  3. Ben bir Bursa lı olarak ki çok sevdiğim bir kulüptür Eskişehirspor gücümün yettiği kadar katkıda bulunmak isterim, Pendik, Ümraniye, Kasımpaşa , Başakşehir gibi semt kulüpleri yerine zamanın armadası Eskişehirsporu yanımızda hem de süper ligde görmek isteriz

    57
    2
  4. kimse suçu şehrin ileri gelenlerine ve eski başkanlara falan atmasın.
    sonuçta bunları şehrin ve kulüplerin başına leylekler getirmedi bizler seçtik.
    bütün suç, KİTLE GÜCÜ! ile tabir edilen taraftar. ALGI GÜCÜ! ile de medya.
    çünkü bu muhteşem!!! ikili son derece sonuç odaklı, sabırsız ve baskıcı.
    futbola ve takımlarına olan hastalıklı bakış açıları kulüplerini buralara kadar düşürdü.
    nedenleri, niçinleri ve çözüm önerilerimizi bu sitede detaylarıyla birlikte anlatmaktan dilimizde tüy bitti…
    bu iki kulübün eski günlerine dönüşleri için medya ve taraftarlarında zihinsel değişim, yani EĞİTİM ŞART…
    gerisi sadece çene suyu çorba…
    hee, bir de bu işler sadece para-pul değil. evet para önemli ancak, kentlik ve sportif bilinç bu işin en başı…

    33
    4
  5. Bu yazılanlar çok güzel sevgili kardeşim haydi Eskişehirspor eskileri unutalım gidenler geri gelmiyor ama Eskişehirspor bir efsane şimdi ayağa kalkma zamanı ben bir Bursaspor aşığı olarak sizleri çok seviyorum lütfen geçmişte yaşananları unutalım şimdi birlik zamanı

    14
    1
    1. @Fatih yorumuna yanıt olarak

      Keşke süperligde rakip olsaydıkta onlar türübünde kova gezdirseydi bizde çuf çuf diye dalga geçseydik ,anadolu şehir rekabetleri lige renk getiriyordu,şimdi istanbulun 150 kişilik taraftarları olan ve 3 büyütülmüş hormonlu semtleri tat tuz bırakmadı

      16
      2
    2. @Fatih yorumuna yanıt olarak

      Bu kulübe aklı basında taraftar gelmeden işmiz zor. Amatör düşmüş takıma atılan şu mesajın igrençliğine bakarmısınız. İçlerinden Bursaspora laf atan cahillerde olabilir ama sen aynı şekilde davranmayacaksın.

      93
      3
    3. @Fatih yorumuna yanıt olarak

      Rakibine saygı duymayan, sportmenlik dışı söylemlerde bulunanlar bizim taraftarımız olamaz. Kaldı ki Es Es bizim ezeli rakibimiz, ebedi dostumuzdur. Seni şiddetle kınıyor, tribünlerimizden uzak durmanı rica ediyorum.

      95
      5
      1. @Bulbus Glandis yorumuna yanıt olarak

        Bravo Glandis. Böyle centilmenlik dışı lavukların acilen dışlanması gerek. Düşmüşe vurmak, dalga geçmek adamlık değildir. Kendilerine el vermek, destek olmak yerine çuf çuf diye dalga geçmek, en basit tabiri ile yavşaklıktan başka bişey değildir. Fatih denen langoroz, kendi durumundan utanmalıdır diycem ama, onda utanma arlanma olduğunu sanmıyorum.

        36
        2
  6. Öncelikle bizim bizden baska dostumuz yok artık bunu idrak etmek lazım ancak düşene de bir tekme vurmak bize yakışmaz ben şahsım adına yardım etmem ancak beter olun da demem yapıcağım tek sey inşallah en kısa sürede toparlanırsınız demek olur.

    9
    1
  7. Maziye gidelim. İzmir’de Bursaspor -Eskişehirspor Türkiye kupası maçı.Eskisehirde ne kadar otobüs varsa 200 civarı o gün sırf Bursaspor dan fazla taraftar olsun diye taraftarları İzmir’e taşıyor, kalanlar tren ile v.s . Yinede biz
    26 bin, es-es 16 bin taraftariyla İzmir’e varıyor,,, ters palakalar,,orası önemli değil Meşhur cuf cuf tezahüratlarının çıktığı maç.Muthis atmosfer, su anda boyle bir atmosfer super denen ligde yok, olamaz. Etfaf İstanbulun mahalle takımlariyla dolmuş .Bursasporun rahat kazanıp tur atladigi mac, sonra sivasla Kadıköyde oynayıp eklemiştik.Ben es-es in kurtuluş mücadelesini kazanacagini ,tahtayı açacağına inanıyorum.Turk futbolunun Bizim gibi, es-es gibi Kocaeli gibi takımların süper denen ligde olmasına ihtiyacı var .Diren Eskişehir.

    8
    1
    1. @dasiev yorumuna yanıt olarak

      Bizim 1,5 milyar onların 0,455 milyar borcu var ,onlar bizim dengimiz olamaz ,bizden 3 kat daha iyi durumdalar

      5
      2
    2. @dasiev yorumuna yanıt olarak

      Adamlar düşmüş, can çekişiyor, komşu şehrin takımı. Ama senin şu dediğine bak. Biraz delikanlı olun.

      103
      5
  8. en keyif aldığım es es takımı onları ancak bir süper lig maçında yeneceğimiz takım olur. Onun dışında ki hangi ligte karşılaşırsak karşılaşalım iki takımın da hayatta kalma mücadelesi vereceği bir ortam olduğundan ancak ıstırap verir. İnşallah Eskişehirspor ve tüm mazisi ve taraftarı olan takımlarla bir gün süper denen o köhne ligte buluşuruz. Böyle takımlarımızın başta Bursaspor olmak üzere buralara inmesine göz yumanları da ALLAHA havale ediyorum

    6
    1
  9. Her sene lig atlayıp süper lig’e ait olduğumuz yere dönmeliyiz ve bence o ortam oluştu diye düşünüyorum.Biz yönetime ve takımımıza güveniyoruz.Artık taraftamızada güvenmek istiyoruz düşman değil dost kazanalım sil baştan yapalım.Yenersek sevinelim yenilirsek alkış tutalım ki güven duyduğumuzu hissettirelim.Bu sayede başırı gelecektir emin olun.

Bir yorum yazın

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu